Napravite Austrijski HLEB bez KVASCA: Sa dodatkom MASLINE, ukus je DRUGAČIJI i fantastičan

Vesti 22.04.2022 15:55 0

Ovaj spoj ukusa je nešto novo i fenomentalno

Napravite Austrijski HLEB bez KVASCA: Sa dodatkom MASLINE, ukus je DRUGAČIJI i fantastičan

Shutterstock

Ovaj hleb vrlo je interesantan i drugačiji od svih koje ste do sada probali.

Sastojci:

450 grama brašna (ja sam koristila pšenično integralno)

jedna kašičica soli
jedan prašak za pecivo
jedna kašika maslinovog ulja
220 mililitara mlake vode
šaka maslina
svež ruzmarin
Napravite Austrijski HLEB bez KVASCA: Sa dodatkom MASLINE, ukus je DRUGAČIJI i fantastičan

pixabay

 

Priprema:

U jednu činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so, ruzmarin i sve dobro promešajte. 
Napravite smesu i dodajte ulje i vodu. 
Mutite kašikom a zatim izručitine na kuhinjsku ploču i domesite.
Potrudite se da ga ne premesite previše, jer kasnije onda može hleb da bude tvrd. 
Rastanjite rukom veknu u obliku diska i dodate iseckane masline.
Sada celu smesu napravite u lotpu i napravite oblik po želji pre pečenja. 
Peći na 200 stepeni 35 minuta.

Prijatno.

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading