Dosta je bilo čekanja: Uz ovaj jednostavan TRIK možete da ZAGREJETE rernu duplo BRŽE

Vesti 20.10.2021 09:38 2

Rejčl Ferbenk objavila je na Internetu jednostavan trik kako da se zagreje rerna, praktično za tren, i time je iznenadila mnoge glurmane i domaćice

Dosta je bilo čekanja: Uz ovaj jednostavan TRIK možete da ZAGREJETE rernu duplo BRŽE

unsplash.com

Naime, Rejčl predlaže da prvo uključivanje rerne na najveći stepen toplote i tako ostavite od tri do pet minuta, potom rernu postavite na željenu temperaturu zagrijavanja.

Ovako ćete brže zagrijati rernu, dopuštajući joj da postigne idealnu temperaturu za osetno manje vremena nego inače. Budući da često morate da čekate 15 do 20 minuta da se zagrije, ovisno o marki i modelu - ovaj metod će vam prekratiti vreme čekanja.

Ovaj zgodan korak štedi vam dodatnih pet do 10 minuta, što je posebno korisno za one koji spremaju večeru i zelo što pre da je pojedu!  

Dakle, ako ostavite rernu da radi na maksimalnoj temperaturi četiri minute pre nego što je isključite, a zatim rernu uključite na 200 stepeni, zagrijavanje obično traje samo devet minuta. 

Komentari (2)
Loading
električar
03.11.2021 20:28

Ne znam ko piše ove gluposti na stranim portalima, pa ih vaši autori tekstova samo prevode bez ikakve provere. Kad se uključi rerna, grejači su uključeni bez obzira da li je podešena temperatura 100 ili 250 stepeni, i za dostizanje 250 stepeni treba "malo" više vremena nego za 100 stepeni. Osim ako se radi o uključivanju samo jednog grejača (donjeg ili gornjeg), ako rerna ima tu mogućnost, pa je onda moguće uključiti oba grejača da se brže dostigne željena temperatura, a potom prebaciti na režim rada sa jednim grejačem. Jedino ako su neke "pametne" rerne ili sa 4-5 grejača, pa prema željenoj temperaturi koriste 1, 2 ili više grejača. Ali, takvu rernu još nisam video, jedino ako tako nešto postoji kod onih profesionalnih rerni za restorane.

electric ladyland
18.12.2021 17:22

Tacno tako. Grejac radi ravnomerno punom snagom sve dok ne postigne zadatu temperaturu. To znaci da ce pre stici do cilja ako je podeseno na nizu temperaturu. Kao uostalom i kod drugih uredjaja kao sto je klima. Ne hladi ona jace ili slabije prema zadatoj temperaturi nego ce je termostat iskljuciti ranije ili kasnije.