On ima 57 godina, a izgleda kao student: Žene su opčinjene njegovim izgledom, interesuje ih i tajna mladolikosti

Vesti 11.06.2023 10:25 0

Tokom osamdesetih, Singapurac Čuando Tan je radio kao model, a devedesetih je bio pop pevač. Nakon toga je promenio profesiju i postao fotograf i posvetio se toj karijeri.

ilustracija

Shutterstock

– Otvorio sam nalog na Instagramu nakon što su prijatelji spomenuli da klijenti danas očekuju da će moći da vide radove fotografa na društvenim mrežama. Da bih oživeo fid, odlučio sam da podelim svoja razmišljanja kroz opise i postavio nekoliko autoportreta - rekao je Tan.

Njegov izgled je zapeo za oko korisnicima uprkos tome što ima 57 godina. Bilo je spekulacija i dok su neki to pripisivali genetici, drugi su istakli da Singapur ima čist vazduh i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i da Tan koristi vrhunske proizvode za negu kože. Detaljno su pratili njegove navike i uočili ključne momente koji su doprineli njegovom mladalačkom izgledu.



Jednostavan doručak

Tan smatra da izbor hrane igra značajnu ulogu u fizičkom izgledu i kondiciji tela i da je značajan za 70 odsto rezultata, dok vežbanje donosi samo 30 odsto. Za doručak pojede šest tvrdo kuvanih jaja, a zbog problema sa holesterolom ograničio je unos na četiri žumanca. Jutarnji obrok dopunjuje čašom mleka i povremeno jede avokado sa bobicama. Ovo donosi značajnu količinu proteina i energije za brz početak dana.



Tanovi dnevni obroci se sastoje od piletine sa pirinčem, povrća sa roštilja i riblje čorbe. Sladoled mu je slaba tačka, ali ga konzumira samo u prvoj polovini dana. Tan svesno izbegava kafu i čaj, umesto toga pije puno vode.

Vežba u trajanju od 90 minuta

Tokom četiri treninga nedeljno, Tan bira trening snage, ali ako ima previše obaveza, raduju ga tri treninga. Na ovu aktivnost troši oko 30 minuta. Posle treninga snage nastavlja sa kardio treninzima, a zbog povrede kolena, umesto da trči, odlučuje da brzo hoda na traci za trčanje.



Pored toga, prioritet mu je plivanje, sa ciljem da pliva oko sat vremena svakog dana, piše BrightSide.

Nema proizvoda za negu kože

Iako postoje spekulacije da se Tan podvrgava brojnim plastičnim operacijama ili da koristi specijalnu kozmetiku, on tvrdi da to nije tačno. - Imam osetljivu kožu i zato svakodnevno koristim samo dve stvari, a to su gel za lice i hidratantna krema - otkrio je Tan.


Iako je ranije dobio na poklon tretman botoksa, bio je nezadovoljan ishodom i odlučio je da odustane od sličnih procedura. Međutim, priznaje da je koristio boju za kosu da popravi sede koje su počele da se pojavljuju.

Rani odlazak na spavanje

Tan veruje da je dosledan raspored spavanja veoma važan i izbegava da ostane budan posle 23 sata. Svaki dan ustaje rano. Čvrsto veruje da rad do kasno u noć ili gledanje filmova posle ponoći ne doprinose dobrom zdravlju. Uzdržava se od jela pet do šest sati pre spavanja kako bi obezbedio kvalitetan san.


Ne želi da ga nazivaju večno mladim

Tokom nedavnog intervjua za seriju o dugovečnosti, otvoreno je priznao da mu nije prijatno zbog stalnih pitanja o njegovom izgledu.



- Ti upiti na kraju stižu do mene. Osećam pritisak. Jer, duboko u sebi, znam da nisam tako mlad. Starim. Zato neću ostavljati lažan utisak da sam zauvek mlad. Možda svi oni koje to zanima žele prečicu, tajnu da sačuvaju mladost – rekao je Tan, priznajući da i dalje razmišlja o procesu starenja.

Međutim, zahvaljujući svom izgledu, postigao je globalnu slavu. On, međutim, smatra da sa velikom pažnjom dolaze i negativne posledice i ističe da se sa tim treba odgovorno nositi.
 
Komentari (0)
Loading