Skuvaćete krompir duplo brže: Trik koji mnogi ne znaju - Dovoljna je samo jedna kašika ovog sastojka

Slobodanka Ćorić Vesti 24.07.2023 09:31 0

Priprema krompira nije nimalo komplikovana, a dodatni plus je što ne košta mnogo. Ali bez obzira koliko je jednostavno za pripremu, uvek postoje trikovi koji mogu poboljšati njegov ukus

kropmir

Shutterstock

Krompir je povrće koje možete pripremiti na različite načine, a kao prilog možete ga poslužiti uz bilo koje jelo. Ne postoji osoba koja će odbiti pomfrit, pečeni krompir, pire ili punjen... Možete ga koristiti i za pravljenje jela poput musake, čobanca...

Priprema krompira nije nimalo komplikovana, a dodatni plus je što ne košta mnogo. Ali bez obzira koliko je jednostavno za pripremu, uvek postoje trikovi koji mogu poboljšati njegov ukus.

Džejmi Oliver otkrio je kako da pečeni krompir postane hrskav, a američki kuvar podelio je tajnu kremastog pire krompira. Ali, da li ste znali šta treba dodati u vodu u kojoj se kuva krompir da brže provri i bude gotov?

U šerpu sipajte vodu i na samom početku dodajte kašiku ulja ili putera, a tek tada će krompir i voda brže provriti i tako ubrzati proces kuvanja. Takođe, krompir će imati lepši ukus.
 

Komentari (0)
Loading