Mnogo lakše i jednostavnije: Jednim predmetom očistite celu kuhinju

Slobodanka Ćorić Vesti 20.08.2023 14:40 0

Jedna sitnica čini da cela kuhinja zablista

Mnogo lakše i jednostavnije: Jednim predmetom očistite celu kuhinju

Shutterstock

Kada je reč o kuhinji, ona je jedna od najkorišćenijih prostorija u kući, pa je važno dobro je očistiti. Iako mislite da je to težak i naporan zadatak, ne mora biti tako. Jedna profesionalna čistačica na Instagramu je podelila svoj jednostavni trik s kojim ćete, kako tvrdi, vrlo brzo očistiti baš celu kuhinju, Lifesavvy.

Sve što vam je potrebno je tableta za mašinsko pranje posuđa. Naime, male tablete koje bacite u mašinu za pranje sudova napunjene su koncentrisanim sredstvom za čišćenje dizajniranim za odmašćivanje i uklanjanje prljavštine. To ih ne čini savršenima samo za pranje posuđa, već i za čišćenje skoro svakog dela vaše kuhinje.

Za ovaj trik sve što treba da uradite je da napunite sudoperu vrućom vodom i pustite da se tableta otopi. Zatim umočite krpu ili neabrazivni sunđer i obrišite svoje ormariće, pločice na zidu, pultove, aspirator i kuhinjske aparate. Sapun iz tablete trebao bi da očisti svu zaglavljenu prljavštinu.

Nakon što je voda bila u sudoperi oko 20 minuta, ispustite vodu iz sudopere i malo je izribajte i obrišite krpom, i isperite. Profesionalna čistačica preporučuje da to radite jednom nedeljno.

 
Komentari (0)
Loading