"It" poslastica ove zime: Kandirane pomorandže prelivene čokoladom je sve što vam je potrebno za idealan praznični užitak, evo kako se prave

Vesti 06.12.2023 21:13 0

Savršeno će ih ispratiti čaša kuvanog vina...

kandirane pomorandže

Printscreen/Instagram/imaginarijum.magazin

Jedan od razloga zbog kojih volimo zimu jeste vreme koje provodimo u toploj i ušuškanoj kućnoj atmosferi koja nas inspiriše da otkrivamo i sa dragim ljudima delimo male naizgled obične trenutke koji uz prave recepte dobijaju posebnu, magičnu dimenziju.

U potrazi za laganim zimskim desertima zaustavili smo se pred klasikom među jednostavnim zimskim poslasticama: kandiranim pomorandžama kojima smo, praznicima u čast, poklonili neodoljivi čokoladni omotač, piše Imaginarijum.

Sve što vam treba za pripremu ove vanvremenske zimske delicije biće vam potrebno:

  • 6 pomorandži
  • Približno 400 ml vode
  • 600 g šećera
  • Miks zimskih začina (cimet, karanfilić, zvezdasti anis)
  • Čokolada po vašem izboru

 

 

Priprema: Pomorandže isecite na kriške širine oko 0,7 cm. Stavite ih u ključalu vodu na 5-10 minuta kako bi kora izgubila veći deo prirodne gorčine. Dodajte šećer i začine u lonac vode i sve zajedno krčkajte oko 30 minuta na laganoj vatri. Ocedite vodu i stavite pomorandže na papirni ubrus, a potom stavite pomorandže u pleh i pecite sa obe strane na 100 stepeni 30 minuta. Nakon što izvadite voće iz rerne, ostavite ga da se ohladi a potom svaku  krišku umočite u čokoladu. Pomorandže su spremne, a savršeno će ih ispratiti čaša kuvanog vina! 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading