Čuvar vašeg osmeha: Puding kolač sa čokoladom i keksom, čarobni ukus magije

Slobodanka Ćorić Vesti 20.12.2023 14:53 0

Ulepšajte dan jednostavnom a bogatom poslasticom

kolači

Shutterstock

Sastojci za obe kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1 puna kašika kakaoa
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike hladne vode
  • 5 g praška za pecivo 

Krem I i II:

  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 5 kašike kristal šećera
  • 150 g čokolade 
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 80 g mlevenog keksa
  • malo mleka da se umoči keks

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca, postepeno vodu pa ulje. Na kraju umešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu izliti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, a kad stavite da se peče smanjiti na 180.

Koru peći oko 20 – 25 minuta. Pipnite je dlanom, lagano, korica je mekana, ali nije premekana da dlan upada unutra. Pazite i da je ne prepečete, treba da ostane meka. Pipnete dlanom pa testirate čačkalicom.

Razmutiti puding sa kristal šećerom pa dodati malo hladnog mleka a ostatak staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa pola pudinga istresti u drugu posudu u koju izlomite čokoladu i mešate dok se ne otopi.

Oba dela pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade. Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu. Mikserom oba pudinga malo razbiti pa dodati pola margarina u jedan deo a pola u drugi i umutiti.

Ulupati slatku pavlaku pa u svaki deo dodati po 2 pune kašike i opet umutiti. Ohladjenu koricu preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice.

Na koru aneti jedan ceo fil, preko poslagati red petit keksa umočenog u mleko, pa drugi ceo fil i poklopiti sve drugom koricom. Premazati kolač ostatkom slatke pavlake i ostaviti da malo odstoji.

Komentari (0)
Loading