Buđ u tuš kabini je noćna mora svake domaćice: Uklonite je jeftinim trikom od samo 150 dinara za kratko vreme

Olja Jelić Vesti 04.01.2024 08:10 0

Ne može jeftinije i bolje!

Buđ

Shutterstock

Buđ je u ovo doba godine rasprostranjena, ali stručnjak za čišćenje tvrdi da postoji trik koji možete koristiti da je uklonite za kratko vreme - a koštaće vas samo 150 dinara.

U hladnim i vlažnim zimskim mesecima, buđ može brzo da se uhvati u našim domovima - posebno u prostorima kao što je kupatilo, gde kondenzacija može stvoriti savršeno mesto za razmnožavanje gljivica. Jedno od najčešćih mesta na kojima možete videti buđ je ugrađeno u silikonsku gumu koji oblaže vaš tuš i umivaonik. Zbog sunđeraste prirode materijala može izgledati nemoguće da je očistite, a da se guma ne zameni.

Buđ

Shutterstock

 

Međutim, jedan stručnjak za čišćenje je tvrdio da postoji lak i efikasan način da se rešite buđi na gumi, a da ne košta puno dok će ostaviti vaše kupatilo da blista. Prema Aronu Kristensenu, stručnjaku za čišćenje u Homeaglov-u, sve što vam treba je malo belog sirćeta, piše "Miror".

U razgovoru za The Ekpress, Aaron je rekao:

- Najjeftini način za čišćenje u kupatilu je da uzmete malo sirćeta iz ostave. Ne samo da će vam ovo uštedeti odlazak u prodavnicu za hemikalije specifične za buđ, već će i uštedeti vreme za dezinfekciju svog kupatila od izbeljivača ili drugih toksičnih supstanci koje možete koristiti za uklanjanje buđi.

Stručnjak je rekao da se buđ obično nalazi oko obloga tuša, kade i lavaboa jer se guma koristi da spreči vodu da uđe u kupatilo, što znači da je u kontaktu sa vodom kad god se kupate ili koristite lavabo. Aron je objasnio da je najbolji način za "lečenje" buđi da poprskate sirće na zahvaćeno područje i pustite ga da "pojede" kalup najmanje 30 minuta.

Buđ

Shutterstock

 

- Nakon što ostavite posudu sa sirćetom da pojede kalup najmanje pola sata, koristite vlažnu krpu da obrišete sirće i buđ. Zatim možete koristiti čistu, suvu krpu da ponovo obrišete površinu, pazeći da nema vode - ili sirćeta - na gumi - pojasnio je.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading