Najbrži način da izbelite uskršnja jaja: U vodu dodajte samo jedan sastojak i za 10 minuta ljuska će dobiti bisernu boju

Slobodanka Ćorić Vesti 12.04.2024 09:03 0

Najlakše je ukrasiti bela jaja jer se boja najbolje prima za njih, ali ukoliko ih niste kupili, znajte da i "obična" jaja možete sami da izbelite, i to vrlo jednostavno

kuhinja

Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Već je vreme da polako razmišljamo o najlepšem uskršnjem običaju - farbanju jaja. Postoji više varijanti za ukrašavanje jaja od kuvanjem u lukovini, koprivi, čaju, do farbanjem u prehrambenim bojama ili šaranje voskom.

Najlakše je ukrasiti bela jaja jer se boja najbolje prima za njih, ali ukoliko ih niste kupili, znajte da i "obična" jaja možete sami da izbelite, i to vrlo jednostavno.

Potrebno je:

  • Posuda za kuvanje
  • Voda
  • Sirće

Stavite jaja u posudu za kuvanje, dodajte vodu i sirće u odnosu jedan prema jedan. Najbolje je da sipate čašu vode i čašu sirćeta naizmenično, dok ne dobijete količinu koja vam je potrebna. Stavite na vatru da provri. Tokom kuvanja, po površini će se stvarati pena, koju možete kašikom da skinete u malu posudu.

Nakon što voda provri, kuvajte jaja deset minuta. Kada se skuvaju, potopite ih u hladnu vodu i ostavite nekoliko minuta da odstoje. Zatim svako jaje pojedinačno operite pod mlazom vode, trljajući ga sunđerom dok ne dobijete bela jaja.

Sada možete da ih ukrasite na način koji želite, ali budite pažljiviji jer je ovako tretirana ljuska sada tanja.

Komentari (0)
Loading