Bliži se 1. maj i mnogi će uživati uz roštilj u prirodi: Uz ove trikove ćete lako očistiti rešetku

Olja Jelić Vesti 28.04.2024 08:13 0

Bliži se Međunarodni praznik rada, a neradne dane za ovaj praznik mnogi će iskoristiti da "pobegnu" u prirodno okruženje i u prijatnom društvu uživaju uz roštilj

Čišćenje roštilja

Shutterstock

Bliži se Međunarodni praznik rada, a neradne dane za ovaj praznik mnogi će iskoristiti da "pobegnu" u prirodno okruženje i u prijatnom društvu uživaju uz roštilj.

Nakon prijatnog dana i ukusnog roštilja, sledi ne toliko primamljiv posao čišćenja roštilja. Stoga su korisni saveti pomoću kojih ćete lako očistiti rešetku roštlilja i otkloniti masnoće i neprijatne mirise i spremiti roštilj za sledeće druženje.

Postoji nekoliko laganih trikova uz koje ćete brzo očistiti roštilj.

Sirće i crveni luk

Za čišćenje električnih roštilja najbolje rešenje je upotreba sirćeta i crvenog luka. Prvo zagrejte roštilj i pošpricajte ga belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Nakon čega ćete lukom otkloniti masnoće, tako što ćete polovinom luka očistiti rešetku. Takođe, zgužvanom alumijniskom folijom očistite rešetku, a na kraju isperite vodom.

Sirće i voda

Roštilj ćete vrlo lako očistiti i sa alkoholnim sirćetom. Pomešajte vodu s sirćetom u jednakoj meri, a potom stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mešavinu vode i sirćeta. Rešetku roštilja ostavite u vreći da odstoji preko noći kako bi se masnoće razgradile. Ne zaboravite sutradan rešetku da operete vodom.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu pomešajte je s vodom u meri jedan na prema tri, potom sunđerom i mešavinom sode bikarbone i vode čistite rešetku.

 

 

 

Komentari (0)
Loading