Čista kuća za 3 minuta: Pomoću ovih trikova će sve zablistati za tili čas, primenite svako veče!

Vesti 29.04.2024 20:45 0

Otkrivamo vam kako da sredite ključna mesta u stanu za samo nekoliko minuta.

žena

Shutterstock

Nema razloga da radnim danima gubite mnogo vremena na sređivanje kuće. Ovakav način čišćenja će učiniti da vaš dom uvek izgleda kao da ste upravo uradili generalku.

Pokupite dlake i mrve rolerom

Kako biste brzo uklonili vidljivu prljavštinu sa upadljivih površina u kući, koristite roler za čišćenje odeće. Pređite njim preko garniture za sedenje, dekorativnih jastuka, abažura lampi, stolova. On će pokupiti vaše dlake i dlake ljubimca ako ga imate, kao i razne mrvice, pa će kuća odmah delovati čistije.

Uglancajte tuš i česme

Sredstvom za skidanje kamenca poprskajte česme u kupatilu i kuhinji, kao i glavu tuša. Ostavite da deluje 20 sekundi, pa oribajte. To će skinuti kamenac. Posle ih izglancajte suvom čistom krpom da zablistaju. Ako volite prirodna sredstva za ribanje, to možete uraditi alkoholnim sirćetom.

žena

Shutterstock

 

Raščistite stočić za kafu

Još jedan trik koji pomaže da dnevna soba na prvi pogled deluje sređeno jeste uredan stočić za kafu. Ne sme da bude pretrpan, jer se nalazi na centralnom mestu u sobi i prvi upadne u oči. Kada je na njemu gomila časopisa, nekoliko daljinskih upravljača, više čaša i drugih sitnica, deluje neuredno i stiče se utisak da je cela soba u haosu. Sklonite sve što ne mora tu da stoji, a sitnice ubacite u dekorativnu činiju.

Pređite krpom preko podova

Nakvasite krpu vodom i dobro je ocedite. Stavite je na džoger i prebrišite parket. Operite je, dobro ocedite, opet stavite na džoger i pređite preko tepiha ili staza. Kada želite brzo da očistite pododve, nemojte na krpu da stavljate deterdžent, jer će na parketu možda ostati sapunica, pa ćete morati da brišete još jednom.

Složite odeću na jednoj polici

Za sređivanje celog ormara potreban vam je ceo dan. Zato podelite taj posao na više manjih zadataka. Kad imate malo vremena, izvadite stvari s jedne police ili iz jedne fioke, bacite ono što ne nosite, složite lepo ostalo i poređajte u ormar. Svakog dana po malo i ceo ormar će vam ubrzo biti kao pod konac.

Komentari (0)
Loading