Košta samo 20 dinara i stavlja se na prozor: Zauvek zaboravite na muve uz ovaj jednostavan trik

Slobodanka Ćorić Vesti 04.05.2024 12:50 0

Ovaj metod je prirodan, bezbedan za kućne ljubimce i decu, i može biti veoma efikasan u smanjenju populacije muva u vašem domu

muve

Shutterstock

Rešavanje problema sa muvama uz pomoć limunove kore je jednostavan i prirodan metod koji može biti efikasan u održavanju doma čistim i bez dosadnih insekata. Evo kako to možete uraditi:

Priprema limunove kore: Uzmite jedan ili više limuna i oljuštite ih tako da ostanu veći komadi korice. Bitno je da korica ostane što veća i neizrezana.

Napravite mali rezervoar za vodu: Uzmite plitku posudu ili tanjir i sipajte malu količinu vode u nju. Ovo će poslužiti kao mesto gde će se limunova kora nalaziti.

Dodajte limunovu koru: Stavite oljuštenu limunovu koru na vrh vode u posudi. Bitno je da kora pluta na vodi.

Dodatni koraci za pojačanje: Da biste pojačali efekat, možete dodati nekoliko klinova ili karanfilića na limunovu koru. Miris karanfilića dodatno odbija muve.

Postavljanje zamke: Postavite ovu posudu sa limunovom korom na mesto gde najčešće primećujete muve. To bi moglo biti u kuhinji, blizu prozora ili vrata, ili na terasi.

Zamena kore: Redovno proveravajte limunovu koru i menjajte je kada postane suva ili kada primetite da više ne privlači muve.

Kako ovo funkcioniše? Limunova kora, osim što otpušta prijatan miris, takođe privlači muve. Kada muve slete na koru, obično pokušavaju da se hrane ostatcima soka ili mesa limuna. Međutim, voda ispod limunove kore sprečava ih da se usidre i reprodukuju, što ih čini ranjivim na isušivanje i odbija ih od vašeg doma.

Ovaj metod je prirodan, bezbedan za kućne ljubimce i decu, i može biti veoma efikasan u smanjenju populacije muva u vašem domu. Ipak, ukoliko imate veliki broj muva ili problem sa drugim insektima, možda ćete morati koristiti i druge metode, poput insekticida ili profesionalne pomoći.

Komentari (0)
Loading