"Uradila sam SVE kako bih PREŽIVELA": Majka (34) završila u ZATVORU zbog ubistva muškarca koji ju je SILOVAO, a sada se BORI za svoju decu

Vesti 26.10.2022 13:18 0

Britani Smit (34) iz Alabame optužena je za ubistvo svog silovatelja na 20 godina zatvora.

"Uradila sam SVE kako bih PREŽIVELA": Majka (34) završila u ZATVORU zbog ubistva muškarca koji ju je SILOVAO, a sada se BORI za svoju decu

Printscreen/ YouTube

Krivicu je priznala i odslužila 18 meseci od kazne. Ona je ubila Toda Smita (38) 16. januara 2018. godine nakon što ju je napao i silovao u njenoj kući. Žena je insistirala da ga je ubila u pokušaju da spase svog brata i sebe. Ispričala je da ju je gušio dok nije izgubila svest, seksualno napao i pretio da će je ubiti. Pokušao je da uguši i njenog brata.

Sada na Netfliks stiže i dokumentarac pod nazivom „Država Alabama protiv Britani Smit“. Film bi trebalo da rasvetli slučaj i pruži uvid u isti jer je privukao pažnju celog sveta i izazvao tešku debatu da li su Britanini postupci opravdani ili ne.

- Uhapšena sam zbog ubistva, čovek je bio u mojoj kući. Uradila sam ono što sam mislila da moram, jer da nisam, moj brat i ja bismo bili mrtvi. Želim da vratim svoju decu. Želim da znaju da mama nije ubica i da se mama branila - i da se uvek treba braniti - mogla se čuti Britani tokom trejlera za dokumentarni film, koji bi trebalo da se pojavi 10. novembra.

- On ju je silovao i tukao i zamalo ubio, a sada ju je silovao i pretukao sistem. Nikad nije trebalo da bude odvedena u zatvor. Naučila sam je da se bori, uzvrati, sa svime što imaš. I jeste - rekla je kameri njena majka Ramona Mekali.

Printscreen/ YouTube

 

Britani, koja je poznavala Toda kao tinejdžera, ali nije imala kontakt s njim, rekla je sudu tokom suđenja da se ponovo povezala s njim neposredno pre incidenta. Rekla je da se sastala sa Todom, koji je živeo u Džasperu u Tenesiju i u to vreme radio kao odgajivač pitbulova, jer je želela da kupi jedno od njegovih štenaca. Međutim, kada joj je rekao da je trenutno beskućnik, pristala je da ga pusti da bude kod nje.

Žena je tada tvrdila da je Tod, kada su došli do njene kuće, postao nasilan. Gušio je dok se nije onesvestila, silovao je i pretio da će je ubiti ako nekome kaže. Kada je želeo cigarete nakon navodnog napada, Britani je pozvala svog brata Krisa Mekelija i zamolila ga da ih odveze do obližnje prodavnice.

Printscreen/ YouTube

 

U strahu za svoj život, Britani je ostavila poruku blagajniku u kojoj je pisalo da je u nevolji i da misli da će je Tod ubiti. Kada su se vratili kući nakon izlaska, Britani je rekla svom bratu da se vrati u prodavnicu i razgovara sa blagajnikom. Nakon što je to uradio, Kris se vratio u Britaninu kuću sa pištoljem, ali kada se suočio sa njim, Tod je počeo da davi njenog brata.

Britani je rekla da je tri puta pucala iz Krisovog pištolja u Toda nakon što se Kris onesvestio od guđelja. Rekla je da je uradila šta je morala da spase život svom bratu nakon što je primetila da je poplaveo.

Nakon incidenta, medicinska sestra za seksualno zlostavljanje je dokumentovala više od 30 povreda na Britaninom telu, što uključuje modrice, tragove ugriza i znakove davljenja. Međutim, medicinska sestra je rekla sudu da ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je Britani bila silovana zbog nedostatka fizičkog dokaza.

Printscreen/ YouTube

 

Tokom suđenja, Britani je tražila odbranu „Stand Your Ground“, zakon koji kaže da pojedinci imaju pravo da koriste smrtonosnu silu da bi se zaštitili od uljeza u svom domu. Međutim, sudija je rekao da Britani nije morala da upotrebi smrtonosnu silu da bi prekinula svađu, kao i da je njen brat takođe bio agresor jer je doneo oružje u kuću i započeo sukob. Takođe je presudio da su dokazi u skladu sa fizičkim napadom, ali nedosledni sa seksualnim napadom.

Britani je kasnije rekla da je priznala krivicu samo zato što je to bilo „manje od dva zla“, navodeći u video snimku snimljenom iz njene zatvorske ćelije za Alabama.com.

- Zaista sam razočarana što moram da sklopim dogovor o priznanju krivice. Nisam ubica, ali kada je to manje od dva zla šta možeš da uradiš?

 

 

Rekla je agenciji da je mogla da se suoči sa doživotnom robijom. Dok je za zločin osuđena na 20 godina zatvora, puštena je posle 18 meseci, uračunavši joj vreme koje je provela u zatvoru dok je čekala suđenje. Takođe joj je naloženo da provede 18 meseci na sat vremena pritvora.

- Ovo će uskoro biti u mojoj prošlosti. Biće iza mene. To je dobar osećaj. Nakon burnih voda sledi glatka plovidba - rekla je za Alabama.com.

Dodala je da će joj biti „zaista teško“ da se vrati normalnom životu, ali da je uzbuđena što će „ići napred“.

DailyMail je kasnije otkrio uznemirujuću istoriju nasilnih zločina i porodičnih napada koje je počinio Tod u rasponu od nekoliko decenija. Sudski zapisnici o hapšenju otkrivaju da je bio hapšen neverovatnih 71 put pre smrti. U julu 2002. godine Tod je stupio u kratak i nasilan brak sa ženom po imenu Pejdž Parker. Hapšen je pet puta tokom njihove veze, koja je trajala manje od godinu dana i završila se razvodom u junu 2003. godine.

Takođe je bio otac deteta sa ženom po imenu Amanda Rid i optužen je za porodični napad na Amandu tri puta - 2012, 2015. i 2016. godine - ali u dva od tri navrata optužbe su odbačene, a u sudskim spisima se navodi: „Žrtva nije došla na sud uprkos svim naporima policajca.“

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading