Tužila ŠEFA zbog uznemiravanja: Zahvaljujući odšteti više NIKADA ne mora da radi

K.Ć. Vesti 27.10.2022 08:05 0

Žena koja radije ne otkriva svoj identitet je u više navrata odbacila "direktno" nabacivanje svog šefa i poverila se prijatelju koji ga je opisao kao "progonitelja"

Tužila ŠEFA zbog uznemiravanja: Zahvaljujući odšteti više NIKADA ne mora da radi

Shutterstock

Kada je podnela žalbu Upravi za ljudske resurse, maltretirali su je šefovi istražne kompanije. Slučaj je otišao na sud, a progonjena žena je dobila preko 400.000. funti odštete.

Bombardovao je prljavim porukama

Žena se pridružila transportnoj kompaniji 2019. godine i razvila blizak, ali prijateljski odnos sa svojim šefom. Čovek je ubrzo pokušao da "istraži" da li bi njegova podređena želela da uđe u romantičnu vezu tako što joj je poslao poruku sa emodžijem koji prikazuje breskvu. Ikonica breskve postala je simbol ženske zadnjice, a njeno uključivanje u tekstualne poruke je seksualno eksplicitno.

Šef ju je više puta nasamo pozivao na večeru, zvao pijan i postao "ljubomoran" na njenu vezu sa kolegom na poslu. Isprva je ignorisala, ali je njegovo ponašanje počelo sve više da joj smeta.

U januaru 2020., njen prijatelj je rekao da se njen šef „ponaša kao uhoda“. Istog meseca od njega je dobila poruku u kojoj je „izjavio” svoja osećanja. Žena je ignorisala poruku, ali je odbacivši svog šefa izgubila priliku da dobije povišicu koju joj je obećala. Ona je odlučila da prijavi nedolično ponašanje čoveka u ljudskim resursima, ali su interni istražitelji zaključili da je ona kriva.

Uznemiravanje je dovelo do anksioznosti i depresije

Sudija Džoana Vejd rekla je da su ljudi koji su istraživali slučaj "održali stereotip" o ženi kao o "fatalnoj ženskoj" koja se žalila samo zato što nije dobila povećanje plate. Sudija Vejd je rekla: „Uznemiravanje koje je doživela u kompaniji rezultiralo je anksioznim poremećajima sa depresijom i simptomima PTSP-a. Žena ostaje nesposobna za rad, nesposobna da radi normalne stvari, čak i ustajanje iz kreveta za nju je problem.

Pritužba za seksualno uznemiravanje od strane šefa je odbijena jer je podneta prekasno. Žena je odlučila da tuži ljude koji su vodili internu istragu. Nadoknada dodijeljena kao naknada za gubitak buduće i tekuće zarade i oštećenje mentalnog zdravlja iznosila je preko 400.000 funti (oko 55 miliona dinara).

 

Komentari (0)
Loading