"Živim u braku bez se*sa 33 godine": Najiskrenije ISPOVESTI muškaraca i žena koji su USKRAĆENI za intimne odnose, ali ne žele da ostave svoje partnere

Vesti 15.12.2022 13:30 0

Svaki peti čovek u braku nije imao se*s u proteklom mesecu, a sve je više njih koji u braku žive samo kao cimeri

muškarac i žena

Shutterstock

 

Užurban stil života prepun stresa, briga o bolesnim roditeljima ili rođenje deteta neki su od razloga zamiranja se*sualne strane odnosa, ali znatno veći problem predstavlja fizičko i emotivno udaljavanje partnera koje rezultira smanjenjem privlačnosti i želje za supružnikom.

To je problem kojim se treba pozabaviti i reagovati u trenutku u kojem se događa, a ne godinama i mesecima kasnije – jer je šteta odnosu tada već nanesena.

To ne podrazumeva realne situacije u kojima je se*s onemogućen, već one u kojima se se*s planski izbegava, a to tek retkima ne predstavlja problem.

To postaje i sukob ega – strana koja ne želi se*s ne razmišlja o osećanjima i potrebama svog partnera, dok onaj koji ga želi ispada kao onaj kome je „samo do toga“.

Realno, se*s u braku je normalna, pa i prirodna stvar za očekivati, a njegova učestalost zavisi od samog odnosa.

Predrasuda je kako su muškarci uvek ili većinom ti kojima nedostaje se*s u braku, brojne studije pokazuju kako se*s u jednakoj meri „uskraćuju“ pripadnici oba pola.

O svim iskustvu su za Whisper progovorili muževi i žene kojima hronično nedostaje vođenje ljubavi sa svojim partnerima.

- Moja žena i ja nismo imali se*s već šest meseci. Ona kaže da je uzrok stres – ona je pod stresom jer sam ja pod stresom. Ja sam pod stresom jer nemamo se*s. To je začarani krug.

- Ja sam u braku bez se*sa. Mrzim ovu situaciju i on to jako dobro zna. Ipak, ne preduzima ništa.

- Želim da izađem iz svog braka u kom nema se*sa, ali toliko me brine kako će to uticati na decu, da stalno odlažem, još ću na kraju zauvek ostati u njemu.

- Brak bez se*sa je koma. Ovo nije ono na šta sam pristao, niti ono što sam mogao da očekujem. Ipak, ne mogu da zamislim da je ostavim.

- Moj muž ne želi se*s i odbija da se pozabavi zbog čega je to sve i kako. Postajem frustrirana.

- Dajem sve od sebe da se ona ne oseća krivom što nema se*sa u našem braku, ali svakodnevno u sebi vrištim.

- Moj muž me odbija do te mere da uopšte više ne želim da mu pristupim s inicijativom za se*s jer se osećam loše. Ako ga pitam u čemu je problem, kaže da je stres. Njegovo odbijanje zaista počinje da me boli, ubija naš brak.

- Moja žena ne želi se*s. Odlučio sam da ću da prestanem da marim za taj deo odnosa s njom, ali to je zapravo jako teško.

- Ne znam kako ću izdržati, kako možemo da ostanemo u braku bez se*sa.

- Zarobljen sam u braku bez se*sa. Volim je, ali ne znam koliko ću još moći da izdržim, pa imam potrebe!

- Ne mogu da verujem da se moj brak sveo na ovo. Ne mogu da verujem da sam u braku bez se*sa 33 godine. On se više uopšte ne trudi. Sada razumem zašto ljudi varaju. Svima nam je potrebna intimnost.

BONUS VIDEO - Ispovest Velke Gelić, majke koja je sinu dala svoj bubreg

 

 

 

Komentari (0)
Loading