"Balkanci dužinu penisa poistovećuju s debljinom novčanika": Pitali smo momke i žene da li se MUŠKARCI osećaju UGROŽENO ako žena više zarađuje

Vesti 13.01.2023 20:30 0

Ispostavilo se da je finansijska nadmoć žene jedna od glavnih problema u partnerskim odnosima i pitali smo žene i muškarce da li je važno ko više zarađuje

"Balkanci dužinu penisa poistovećuju s debljinom novčanika": Pitali smo momke i žene da li se MUŠKARCI osećaju UGROŽENO ako žena više zarađuje

Shutterstock

 

Iako mislimo da smo prevazišli tradicionalne poglede na svet, savremeni muškarci se i dalje osećaju prijatnije u vezama u kojima su oni finansijiski jači. Društvo i dalje gleda na muškarca kao na osobu koja je glava u zarađivanju novca, a donošenje hleba u kuću se i dalje smatra ulogom oca.

Postoji druga strana , a to je da žene čim više zarađuju od muškaraca tj.muževa imaju manje poštovanja za njih jer je ženama psihološki ugrađeno u biće da traže uspešnog muškarca što znači da zarađuje više od njih.

Mnoštvo poslovno uspešnih muškaraca oženi manekenku,konobaricu,...jer im je bitno da su žene lepe i odane i koje će im vaspitati decu , dok retko možemo videti da poslovno uspešna žena se udala za taksistu ili konobara iz kladionice samo zato što su lepi i sa dobrim mišićima.
Nauka je odavno pokazala da su moderne uspešne žene dobrim delom jako nesrećne jer same neće da se udaju za od njih manje uspešne muškarce , a sa druge strane njih neće da ožene uspešni muškarci jer oni biraju mlade i lepe devojke koje će im odgajati decu i njih podržavati.

To pitanje smo postavili Beograđanima i dobili smo mnoštvo različitih odgovora.

- Nekoliko godina unazad moja žena zarađuje više od mene. Ova situacija je potpuno uništila naš seksualni život. Čak sam se vratio na fakultet i radim na tome da dobijem diplomu - rekao je Vladimir.

Pojedini muškarci i sami osećaju pritisak patrijarhalnog društva.

- Važno je, zato što je srpsko društvo nastrojeno patrijarhalno i pritisak je na muškarcu da bude taj koji zarađuje više. Inače dolazi do pritiska društva i osude zbog nesposobnosti/lenjosti muškarca - rekao je Veljko za Naj ženu.

Nisu isti ogovori svih muškaraca, pa je bilo i onih kojima to uopšte nije važno.

-Apsolutno ne. Ovo bi moralo da bude prevaziđeno u 21. veku. Ako je dvoje ljudi u braku ili vezi, onda nema podele na moje - tvoje, sve je naše - rekao je Marko.

Bilo je i žena koje su mišljenja da je muškarac taj koji treba da bude glava porodice i da više zarađuje-

- Bilo bi lepo da je muskarac taj koji je glava što se tiče zarade. Ali u principu nije bitno dok smo složni i uz dogovor raspoređujemo novac - rekla je Jelena.

- Moraju obe strane imati isto mišljenje. Meni nije bitno ako možemo napraviti zajednički dogovor o potrošnji. Ali moj muž je živi primer da i sada kada manje zarađujem prebacuje mi. Da li mi je na kraju meseca više od njega ostalo, preracunava se kakva je moja potrošnja da li sam ja ovaj mesec trošila il mi je ostali više. Tako da mislim da ima strah ili ne znam šta je to da ako bih još više zarađivala da bih imala moć... Samim tim što možda više ima, misli da drži konce u rukama. Da je se smatra da je važniji. Ali nisu svi takvi... Živi primer su moje komšije. Oni su otvorili jedan zajednički račun i oboje koriste. Sve je po dogovoru. I koliko se njih dvoje slažu i razumeju. Ja verujem da treba da se imaju neki zajednički ciljevi i želje... Ali kod mene nije tako - podelila je svoje iskustvo Tina.

Neke žene smatraju da Balkanci dužinu penisa poistovećuju sa debljinom novčanika i da se na neki način kompleksiraju ako žena zarađuje više.

- Smatram da je važno, a još važnije je da to bude muškarac. Ne zato sto meni kao ženi smeta, već zato što to smeta muskarcima, a samim tim utice na njihovo samopouzdanje i stvara razdor u vezi. Smetalo je svim partnerima sa kojima sam bila.. Nisu želeli da proslave sa mnom unapređenja, jer mi je to donosilo veću platu, a njima veći udar na ego. Oni debljinu novčanika poistovjećuju sa dužinom penisa, samo ovaj put osobe sa kojima se upoređuju su suprotnog pola... Podelila je sa Naj ženom Danijela.

Naravno, kao i u svim muško-ženskim odnosima, i ovde je bilo podeljenih mišljenja, pa je bilo i žena kojima to uopšte nije važno:

- Moje iskreno mišljenje je da o tome ne bi trebalo da se razmišlja ni u vezi, a naročito ne u braku. Ako se vole ne treba da prestavlja problem ko više zarađuje. Pobogu ne živimo u 18 veku. Na kraju krajeva svi zarađuju za isto, a to je da obezbede za svoju porodicu, buduću porodicu, bezbednu i sigurnu budućnost - zaključuje Jelena.

- U mom licnom odnosu nije. I verujem da u svakom zdravom i normalnom odnosu nije. Ali iz pređašnjeg iskustva i primera mojih drugarica bitno je. Nastaje problem ukoliko žena zarađuje više. Ljubomora, ego... Rekla je Žaklina.

Neke devojke kažu da ne bi mogle da žive sa momcima koji se svale na "tuđu grbaču" kada je novac u pitanju.

- Po meni ne. Dokle god oboje privređuju i trude se. Ne bih bila sa čovekom koji živi na “tuđoj grbači” kao što ne bih ni sama na taj način živela sa nekim.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading