Dok je dojila otpala joj je BRADAVICA: Zalepila je FLASTEROM, pa se desilo nešto neverovatno

Vesti 26.04.2023 11:30 0

Dok je dojila bebu otpala joj je bradavica

Dok je dojila otpala joj je BRADAVICA: Zalepila je FLASTEROM, pa se desilo nešto neverovatno

Printscreen/TikTok

 

Bradavica je dole počela da crni, a na vrhu da beli, a onda je dete odjednom počelo da se guši, opisuje majka. Stručnjaci kažu da je veća verovatnoća da će otpasti „samo“ deo bradavice, ali „ne bi rekli da je potpuno nemoguće“ da otpadne cela bradavica.


Žena po imenu Bruk kaže da joj je bradavica počela da crni zbog lošeg protoka krvi, ali je nastavila da doji sina i bila je zbunjena kada je prestao da hrani i izgledalo je da se "guši".

Kada je spustila pogled, bila je užasnuta kada je otkrila da joj je bradavica „otpala“ u ustima njenog sina. U TikTok video snimku objavljenom na njenom nalogu @brookesobasic, rekla je:

 

 

- Evo me, upravo sam se porodila i pokušavam da nateram svoju bebu da sisa. Osećala sam se dobro, zaista pozitivno, on je dobijao na težini. Sve dok nisam primetio da ishrana više nije tako dobra. Bradavica mi je počela da postaje crna dole a bela na vrhu. To je signal lošeg protoka krvi, nema dotoka krvi u bradavicu. To je mrtva bradavica i mrtvo tkivo. Ali Ja sam svog dečaka 'ošišala', on doji, a onda prestala. Pogledam dole i on se nekako guši. Pukla mi je bradavica i imao je u ustima.

Bruk je priznala da je počela da paniči jer nije imala pojma šta se dešava, pa je sinu skinula bradavicu iz usta i navodno je flasterom ponovo zakačila za sopstvenu dojku.

Nakon telefonskog razgovora sa medicinskom sestrom, savetovano joj je da zadrži flaster, jer bradavica ima šansu da se ponovo zakači ako u njoj ostane dovoljno krvi.

'Rekli su mi da stavim flaster, da će opet zarasti'

- Počinjem da paničim, počinjem da poludim, ne znam šta se dođavola dešava. Srećom, bila sam sa mamom i sestrom i oni kažu 'požuri, idemo da uzmemo bradavicu i stavimo Isprala sam bradavicu u vodi i vratila je, i pozvala sam medicinsku sestru. Rekli su mi da ako je bradavica još živa i ima dovoljno krvi u sebi, može da ostane živa, tako da treba da zadržim flaster na.

U sledećem videu otkrila je da bradavica nije ponovo spojena. Ono što je ostalo je ravna i funkcionalna "bradavica", rekla je. "Jesam. Moja bradavica danas nije savršena, ali je još uvek ovde!"

U naknadnom postu, Bruk je uverila svoje zapanjene sajber posmatrače da je gubitak bradavica tokom dojenja toliko „izuzetno retkost“ da stručnjaci ovom fenomenu nisu čak ni dali zvanično ime.

Ona je takođe napomenula da se incident dogodio pre skoro 18 godina, pre nego što je guglanje zdravstvenih problema ili traženje pomoći od zajednica društvenih medija postalo popularno. 

- Tada su nam rekli da uzmemo krpu za pranje i trljamo bradavice... oko 36. nedelje (trudnoća) da učvrstimo bradavice", rekla je Bruk, koja je takođe priznala da je agresivno stimulisala svoje bradavice u nadi da će trenje izazvati trudove . Tako da su mi bradavice bile mučene i pre nego što se beba rodila - insistirala je.

 


Sestra: 'Ne bih rekla da je nemoguće' Pre dve godine, Lidi Hantsman je takođe tvrdila da joj je jedna bradavica zaista "otpala". S obzirom na to da je ovo Tviter (i da Hantsmanova biografija tvrdi da je ona „samoproglašena propala komičarka“), međutim, komentar treba uzeti sa rezervom, ali se čini mogućim, iako „samo“ delimičan gubitak bradavice.

„Rekla bih da vaše bradavice zapravo ne mogu da ispadnu, iako znam da u retkim slučajevima može doći do trajnih i kozmetičkih oštećenja“, kaže Amanda Pinkni Vajt, registrovana medicinska sestra, sertifikovani konsultant za laktaciju i doula. Vajt kaže da bi više nego verovatno najbliža stvar tome bili mali komadi koji bi otpali ili promenili izgled. Mada, ističe da nije nemoguće.

„Međutim, oklevala bih da kažem da je to nemoguće“, primećuje ona. Mleko i kapice su od velike pomoći u oporavku U slučaju bilo kakvog oštećenja bradavica tokom dojenja. Vajt preporučuje kreme za bradavice bez recepta (i upozorava da „uverite se da koristite nešto što je bezbedno za bebu“) ili čak da koristite nekoliko kapi sopstvenog majčinog mleka nakon dojenja i utrljate ga u područje bradavica.

„Majčino mleko prirodno ima svoja lekovita i zaštitna svojstva“, kaže Vajt. Ona takođe preporučuje nošenje štitnika za bradavice (ne treba ih mešati sa štitnikom za negu) — u suštini plastičnih kapica koje se postavljaju preko bradavice tako da ništa ne dolazi u kontakt sa bradavicama, što im omogućava da bolje zarastaju između hranjenja.
 

 

Komentari (0)
Loading