Sa 37 godina postala je i baka i mama: "Često sam dojila i unuku"

Vesti 06.05.2023 15:53 0

Britanka Džejn Meknis (47) postala je baka u 30-im, kada je njena ćerka Laura, koja danas ima 27, rodila dee sa samo 15 godina.

Sa 37 godina postala je i baka i mama: "Često sam dojila i unuku"

Printscreen/Instagram

Međutim, Laurino dete nije bilo poslednji dodatak porodici jer je i Džejn bila trudna sa već odraslom ćerkom i unukom; Sa 37 godina zatrudnela je sa svojim drugim detetom. Zatim, dve godine nakon rođenja njene unuke Evije; Rođen je sada devetogodišnji Oliver, a dve godine kasnije mama i ćerka su ponovo zatrudnele, ovoga puta u isto vreme. Iste godine, Džejn je dočekala svoje treće dete, Bena, i svoju drugu unuku. Bela danas ima sedam godina.

„Laura i ja smo rodile u razmaku od nekoliko meseci“, rekla je Džejn za NY Post, a pošto je teško sve planirati na vreme sa dve bebe u kući, ponekad je umesto ćerke dojila svoju unuku. „Znam da to zvuči prilično ekstremno i da ne odgovara svima. Neki ljudi to smatraju neverovatnom privilegijom, a drugima od same pomisli bude muka“, kaže mlada baka koja danas priznaje da je bila shrvana kada je njena ćerka prvi put zatrudnela, sa samo 15 godina.

"Bio je to pravi šok", priseća se ona i dodaje da je i sama prvi put postala majka veoma mlada, sa 18 godina. „Rodila sam Lauru sa 18 godina i sećam se da mi je to bilo jako teško. Zato sam mislila da će joj biti još teže sa 15, i iskreno, nisam bila za to da ona postane majka u tako mladoj dobi. Želela sam da prekine trudnoću i da uživa sa vršnjacima, ali nije htela ni da čuje za to“, rekla je. Danas, međutim, ističe, veruje da je tako suđeno i da je mnogo dobrog proizašlo iz takvih trudnoća majke, a potom i ćerke. „Laura i ja smo bliže nego ikada, ništa ne zbližava dve žene kao istovremena trudnoća i bliski porođaj“, kaže ona. Osim toga, ističe ona, deca su im uvek zajedno, druže se i pomažu, a i verovatno će ceo život biti blizu jedni drugima.

Uvek će imati jedni druge“, ističe Džejn, koja danas više ne žali što se sve tako odigralo. „Kuća nam je uvek puna, ali svi uživamo, ne mogu da zamislim drugačije“, kaže ona. Za nju to što je mlada baka apsolutno ima svoje prednosti, a jedna od najvećih je to što će verovatno provoditi mnogo više vremena sa svojim unucima, više nego što većina baka i deda može. Jedina negativna strana je, ističe, što ne stiže da se druži sa njima koliko bi želela, jer su joj deca još veoma mala, pa i ona ima pune ruke posla sa njima...

BONUS VIDEO



 
Komentari (0)
Loading