Bila je to najgora odluka u mom životu: Bivša veganka progovorila o "veganskoj propagandi", ne pada joj na pamet da se vrati na staro, a evo i zašto

Ana Klikovac Vesti 28.09.2023 14:00 0

Nikada više ne bih podvrgla svoje telo tome...

Veganka

Printscreen/TikTok/vic.ferraz

Bivša veganka i studentkinja prava Viktorija Ferez iz Atlante redovno na svom TikTok profilu pokazuje šta jede u okviru svoje „mesožderne ishrane“, a u jednom snimku je priznala da je njena odluka da postane vegan bila najgora u njenom životu.

Viktorija je sedam meseci na takozvanoj mesožderskoj ishrani, u kojoj se konzumiraju samo namirnice životinjskog porekla (uz vodu i so), bez povrća, voća, biljnih ulja, pa čak i začina, piše Index.hr.

Zažalila je što je prešla na veganstvo

Bivša veganka tvrdi da je ovakva ishrana izlečila njene zdravstvene probleme, poput bolova u zglobovima, akni, sinusa, glavobolje i nadimanja. Viktorija je rekla da je jednom popustila pred "veganskom propagandom" i počela da pije ovseno ili bademovo mleko i da jede povrće svaki dan.

 

 

"Nikada više ne bih podvrgla svoje telo tome. Priznajem da je najgora odluka u mom životu bila da se složim da je veganstvo ispravno", otkrila je ona i dodala da se nikada nije osećala bolje.

Bez voća, povrća i šećera

„Potpuno sam izbacila sve vrste šećera: voće, ugljene hidrate i prerađeni šećer. Ne jedem biljke, ne jedem povrće. Nikada se ne bih vratila toj hrani jer sam se osećala tako loše, a sada se osećam tako dobro. “, objasnila je ona. Sada za doručak jede jaja sa slaninom ili pljeskavicu, pije kafu sa puterom i jede biftek svako veče.

„Mislim da bi svako ko je zainteresovan za tu dijetu trebalo da se bavi njom i možda to čini polako tako što će izbaciti biljnu hranu i povećati meso i masnoće“, zaključila je ona.

 

Komentari (0)
Loading