Bila je na korak do razvoda: Žena otkrila kako je jutarnja kafa spasila njen brak i savetuje svim parovima da ovo praktikuju

Olja Jelić Vesti 30.12.2023 12:40 0

Stručnjak za odnose smatra da jutarnja petominutna rutina spasava veze i brakove

Stručnjak za brak

Printscreen/Instagram

Započinjanje dana šoljicom kafe i prijavom sa partnerom moglo bi da spreči razvod, smatra stručnjak za odnose i životni trener Eston Simonds.

„Moj muž i ja ovo radimo svaki dan jer dobar osećaj i odmah se osećamo povezanije“, napisala je u objavi za Kidspot.

Pre samo četiri godine, Simonds je otkrila da ona i njen muž prvi put razmišljali o razvodu, Njihovi razgovori su se vrteli oko kućnih poslova, računa i roditeljstva, ispunjeni raspravama „o tome ko je radio najviše ili nedovoljno“.

 

 

„Između posla, večere, kupanja i čišćenja kuće, osećalo se kao da nemamo vremena da razgovaramo i podelimo ono što nam je na umu“, priseća se ona.

Par je uveo ovu jutarnju rutinu i iskoristili nekoliko minuta da bi jasnije komunicirali u nadi da će spasiti svoj brak.

„To ne samo da je spasilo naš brak, već je potpuno transformisalo našu vezu“, napisala je ona. "Zašto? Zato što je ovaj trik više od obične kafe, to je trik za odnose koji nas održava povezanima, čak i usred životnog haosa."

Njeni klijenti prijavljuju komunikaciju kao jedan od najvećih izazova u odnosima, ali dodavanje ovog jednostavnog koraka u vašu jutarnju rutinu može dosta toga da promeni.

„Stvarno verujem da je razlika između uspešne i neuspešne veze u tome što se oni redovno ispovedaju jedno drugom“, napisala je ona.

Prvo, oni počinju sa izražavanjem onoga što svako oseća prema sebi iu odnosu sa namerom da slušaju kako druga osoba oseća. Nakon toga sledi vreme razmišljanja o pozitivnim aspektima vašeg partnera i vaše veze da biste „cenili i slavili jedno drugo".

 

 

 

„Treći deo ove kafe je da stvorite siguran prostor za vašeg partnera da izrazi sve zabrinutosti, brige ili neizgovorene misli“, rekla je Eston.

„Neophodno je da se oba partnera osećaju ugodno i bezbedno i da sve dele. Namera je da zadržimo prostor neosuđivanja jedni za druge."

Eston preporučuje da odvojite nekoliko trenutaka za komuniciranje zarad ličnih i zajedničkih ciljeva kako biste „uskladili svoju viziju budućnosti“ i smislili načine da se međusobno podržite dok ostvarujete svoje snove.

Na kraju, oni odlučuju koje radnje da preduzmu u budućnosti - na primer, da li vam je potreban izlazak?

„Završni korak u procesu je sve u tome da budete jasni o konkretnim koracima koje treba da preduzmete i zajedno odlučite o najboljim rešenjima“, napisao je Simons.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading