Prodali sve što imaju da bi putovali kruzerima: Bračni par živi svoj san, ali nije sve baš tako sjajno

Slobodanka Ćorić Vesti 25.03.2024 16:31 0

U poslednjih godinu dana bili smo na 36 uzastopnih krstarenja - rekla je Monika i otkrila neke trikove za uštedu kao i planove za budućnost

kruzeri

Printscreen/Instagram

Mama me je inspirisala da sa mužem odem i plovim oko sveta kada mi se tata razboleo. Plašila sam se da napustim roditelje, ali mi je mama rekla da sledim svoje snove, priseća se Monika Brzoska iz SAD.

- Brzo smo ušli u to, a danas su moje odluke da li da provedem dan u bazenu, SPA centru ili da istražim prelepu plažu? Ne perem niti kuvam, jer mi sve obroke kuvaju kuvari, a osoblje mi menja posteljinu. Godinu dana nisam išao u kuhinju niti koristio mašinu za pranje veša. Nisam milioner, samo stalno živim na kruzerima – rekla je ona.

kruzeri

Printscreen/Instagram

 


Kaže da je odrasla u Čikagu i da je očajnički želela da vidi svet. - To je bio moj san i tada sam upoznala svog supruga Džorela preko njegovog posla nastavnika u Memfisu, jula 2015. On je takođe bio učitelj. Odmah sam se povezao sa njegovim avanturističkim duhom i dobrim srcem. Godinu dana kasnije, u oktobru 2016, Jorell je predložio odlazak na jednonedeljno krstarenje i posetu Meksiku, Belizeu i Velikom Kajmanu. Tih sedam dana je bilo kao san – nastavila je ona.

Prisetila se trenutka u kojem je odlučila da promeni svoj život


- U naredne četiri godine otišli ​​smo na još devet krstarenja, posetili Portoriko i Panamski kanal, Kostariku i ostrva Turks i Kaikos, pre nego što nas je Covid pogodio. U želji da svoju ljubav ozvaničimo, venčali smo se u julu 2020. na maloj ceremoniji. U međuvremenu su oba moja roditelja dobila zdravstvene probleme i gledajući kako se muče, videli smo koliko je život krhak – dodala je ona.

 

– Kada je mom tati Andžeju, koji sada ima 68 godina, u avgustu 2022. bila potrebna transplantacija jetre, moja mama Lucina (60) mi je rekla: „Ne čekaj penziju da bi pratila svoje snove. Uradite to sada.' U to vreme, Džorel i ja smo već imali rezervisano jednonedeljno krstarenje Karibima za mart 2023. Tada smo pomislili, umesto da se vratimo kući, zašto ne rezervisati uzastopna krstarenja onoliko dugo koliko možemo da priuštimo. I tako je sve počelo – prisetila se ona.

Nismo znali koliko će naš novac trajati


- Zvuči suludo, ali brojke su imale smisla. Smeštaj, hrana i zabava bi bili uključeni, samo nam je trebalo da potrošimo novac. I pošto smo bili na toliko krstarenja, zaradili smo pristup nekim neverovatnim ponudama. Proučili smo šta se nudi. Videli smo da bi nam, ako bismo izabrali najjeftinije kabine, naša ušteda tokom pandemije omogućila da krstarimo osam meseci. Posle toga, mogli bismo da iskoristimo novac koji dobijemo od izdavanja naše kuće sa tri spavaće sobe u Memfisu“, rekla je ona.

Stalno sam se štipala, ne verujući da je to stvarno


Mnoga krstarenja počinju i završavaju se u istim lukama, tako da su znali da će se lako iskrcati i ukrcati na sledeći brod. Svoj plan su ispričali porodici i prijateljima i svi su bili oduševljeni, pogotovo što mnogi sanjaju o takvim stvarima, ali nemaju hrabrosti da ih urade.

 

 

- Do trenutka kada smo se ukrcali na brod u martu 2023. godine u Majamiju, dali smo otkaze i prodali skoro svu imovinu. Odmah sam se osetila slobodnom. Nismo znali koliko će naš novac trajati, ali smo u međuvremenu odlučili da iskoristimo svaki minut i uživamo u njemu. Brzo smo upali u ritam našeg novog života. Ranije su uvek postojali planovi časova, kuvanje i čišćenje, a svega toga nije bilo. Dok smo plutali od Bahama do Hondurasa, stalno sam se štipala, ne verujući da je to stvarno - rekla je ona.

Retko se svađamo


- Bez svakodnevnih životnih stresova, retko se svađamo, ali uvek govorimo jedni drugima da li nam je potreban prostor za sebe ili želimo da provodimo više vremena zajedno. Svake nedelje se oblačimo za večernji sastanak u jednom od elegantnijih restorana na brodu. Kako su meseci prolazili, posetili smo mnogo zemalja. Jedan primer je krstarenje od Australije do Fidžija preko Havaja i Sijetla koje je trajalo 22 dana. Japan nas je oduševio, a meni, kao ljubitelju istorije, Grčka je bila neverovatno zanimljiva. U poslednjih godinu dana bili smo na 36 uzastopnih krstarenja - rekla je Monika i otkrila neke trikove za uštedu kao i planove za budućnost.


- Na primer, karte za izlete, nakit i tretmane u SPA centru smo osvojili na žrebu na brodu, a dok smo na kopnu sami organizujemo ture lokalnim prevozom. Naravno, ima izazova – rekla je ona.

- Nedostaju nam porodice, ali znamo da možemo da odletimo kući ako bude hitno. Imamo najmanje šest meseci krstarenja, obilaska Kariba i Australije, kojima se ne nazire kraj. U našem starom životu imali smo trenutke koje smo zvali 'bljeskovi', kada je sve izgledalo magično. Sada se osećam kao da mi je ceo život 'flešbek', to je zaista ostvarenje sna - zaključila je ona, a prenosi The Sun.

 

 

Komentari (0)
Loading