Evo kako pravilno da NEGUJETE kožu lica tokom JESENI: Pored kreme ove DVE stvari su jako važne

K.Ć. Vesti 07.11.2022 12:38 0

U jesen svakoj koži, posebno zreloj, potrebna je pažljivija nega

Umivanje

Shutterstock

Sve je hladnije, pa se lakše suši i iritira. Savetujemo kako da se brinete o koži da se to ne dogodi. Sada vredi stavljati kreme bogate aktivnim sastojcima, voditi računa o nežnijem čišćenju i razmišljati o tretmanu sa kolagenom.

U jesen koži treba više nege i više hranljive kozmetike. Iako je sunce već slabo, još uvek moramo da se zaštitimo od njega. Tokom dana treba koristiti kreme sa UV zaštitom, bez obzira na godišnje doba. Bolje je izabrati one namenjene posebno zreloj koži, jer sadrže više aktivnih sastojaka, na primer koenzim K10. Dobro rešenje mogu biti BB preparati sa SPF-om, odnosno delikatna šminka i zaštita u jednom. Kozmetika sa filterima je najbolji način za sprečavanje promene boje i bora.

Retinol učvršćuje, podmlađuje i smanjuje promenu boje. Jesen je najbolje vreme za takav tretman. Kako koristiti kreme sa retinolom?

Dobre kreme

Koristite kreme sa aktivnim sastojcima, posebno uveče. Sastojci krema trebaju da uključuju ceramide, skvalen i ureu. Regenerišu i čine kožu mekšom. Na zreloj kože se može koristiti i ulja poput šipka ili argana. Pogodni su za masažu ili ispod kreme. Sadrže puno vitamina i usporavaju starenje kože. Obratite pažnju na činjenicu da imaju laganu konzistenciju i da se brzo apsorbuju.

Masirajte lice jednom dnevno

Takav postupak poboljšava cirkulaciju krvi, smiruje iritacije. Za to je dovoljno izdvojiti nekoliko minuta, na primer uveče. To olakšavaju masažeri od žada ili kvarca. Pre masaže nanosimo ulje ili serum na lice.

Dnevna doza kolagena

On daje koži elastičnost i čvrstinu, stimuliše proces regeneracije. Sa godinama ga imamo sve manje, pa za jačanje kože pre zime možete se odlučiti za tretman suplementima. Kolagen možete izabrati u tabletama ili u obliku praha, iz kojeg se priprema piće.

Komentari (0)
Loading