Niko vam neće verovati da niste koristile BOTOKS: Ova ULJA zatežu kožu na prirodan način

Vesti 28.02.2023 14:00 0

Iako ne postoji jedna univerzalna, alternativna metoda za zamenu botoksa, jer to zavisi od individualnih potreba i očekivanja, neki proizvodi zaista mogu da podmlade vašu kožu i učine je glatkom i blistavom

Niko vam neće verovati da niste koristile BOTOKS: Ova ULJA zatežu kožu na prirodan način

Shutterstock

Koja su to najbolja ulja protiv bora, koja možemo da koristimo u svakodnevnoj nezi kože?

Neke od najboljih ulja koja pomažu u smanjenju bora su ulje makadamije, ulje jojobe, ulje avokada, ulje kokosa, ulje badema, ulje lana i ulje grožđa.

Ova ulja sadrže omega-3 masne kiseline, antioksidanse i hranljive sastojke koji pomažu u ublažavanju bora. Takođe, mogu da hidratiziraju kožu i pomognu u smanjenju izgleda bora.

 Ulje avokada je prilično efikasno, ali je potrebno naglasiti da je najbolje da se nanosi uveče pre spavanja, jer se tada koža najbolje hidrira. To je zato što se noću aktiviraju procesi regeneracije i obnavljanja kože. Ukoliko nanosite ulje avokada ujutru, to može da prouzrokuje prekomerno mašćenje kože.

 Ulje kokosa je najzastupljenije na našem tržištu, a dobra vest je da može da se nanosi i ujutru i uveče. Ujutru se preporučuje da se nanese za zaštitu od zračenja sunca. Uveče se preporučuje da se nanese za hidrataciju i obnavljanje kože.

Ulje lana deluje kao blago hidratantno ulje i pomaže u smanjenju bora. Sadrži vitamine A, E i F, kao i omega-3 i omega-6 masne kiseline, što pomaže u obnavljanju i obnavljanju kože. Takođe, ulje lana pomaže u zaštiti kože od štetnih UV zraka, što može da pomogne u smanjenju nastanka bora. Ulje lana je takođe dostupno na našem tržištu, a možete ga nanositi i ujutru i uveče. Ako primenjujete adekvatnu masažu lica, brzo ćete primetiti rezultate.

 

 

Komentari (0)
Loading