Žene kažu da su bolji od BOTOKSA: Deset prirodnih trikova za uklanjanje BORA

Vesti 28.04.2023 17:00 0

Bore su prirodni deo procesa starenja, ali postoje neki prirodni trikovi koji mogu pomoći u smanjenju njihove vidljivosti.

Žene kažu da su bolji od BOTOKSA: Deset prirodnih trikova za uklanjanje BORA

Shutterstock

U nastavku su opisana deset prirodnih trikova za uklanjanje bora:

1. Masaža - Redovita masaža lica poboljšava protok krvi i pomaže u smanjenju bora.

2. Ulje jojobe - Ulje jojobe ima visok sadržaj vitamina E, koji pomaže u smanjenju bora i obnavljanju kože.

3. Vitamin C - Prehrana bogata vitaminom C pomaže u stimulisanju proizvodnje kolagena u koži, što može da umanji vidljivost bora. Mnoge kreme za negu lica upravo sadrže ovaj vitamin

4. Kurkuma - Kurkuma ima antioksidativna svojstva i može pomoći u smanjenju bora kada se primjenjuje izvana ili uzima oralno.

5. Med i limun - Mešavina meda i limuna ima hidratantna svojstva i može da pomogne u smanjenju bora.

6. Zeleni čaj - Zeleni čaj ima antioksidativna svojstva i može pomoći u smanjenju bora kada se pije ili primjenjuje izvana.

7. Maslinovo ulje - Maslinovo ulje ima hidratantna svojstva i može pomoći u smanjenju bora kada se  redovno nanosi na kožu.

8. Jaja - Jaja su bogata proteinima koji pomažu u održavanju elastičnosti kože i mogu smanjiti vidljivost bora. Verovali ili ne, jaja su poželja u ishrani, ako želite da ostanete mladoliki, a svakako bi trebalo svake nedelje naneti masku na lice koja sadrži jaja.

9. Jogurt - Jogurt ima hidratantna svojstva i može da pomogne u smanjenju bora kada se primjenjuje kao sastavni deo maske za lice, ali je i konzumacija jogurta korisna.

10. Kora od banane- mnoge žene se kunu u ovaj trik i tvrde da ih je intenzivna i redovna masaža korom ovog voća podmladila. Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na negu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za negu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvjetljuju ih.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading