Najtraženija na svetu: Metodom mršavljenja "12-3-30" možete izgubiti više od 13 kilograma mesečno

Slobodanka Ćorić Vesti 11.06.2023 09:34 0

Upravo zato što je sve više onih koji ne umeju ili ne vole da trče, nastala je tehnika koja za vrlo kratko vreme daje fantastične rezultate

Najtraženija na svetu: Metodom mršavljenja "12-3-30" možete izgubiti više od 13 kilograma mesečno

Imgur

Mnogi bi želeli da malo smršaju i skinu neželjene kilograme bez mnogo truda, ali činjenica je da ne postoji čarobna pilula. Kao što se nismo ugojili preko noći, nije realno ni pomisliti da ćemo tako smršati. U celom procesu najvažnije su dve stvari - uravnotežena ishrana, odnosno kalorijski deficit i fizička aktivnost.

To ne znači da sada treba da trčite kao ludi i da mučite svoje telo, posebno ako ste godinama bili neaktivni. Ponekad je šetnja dovoljna da pokrene metabolizam i ubrza eliminaciju toksina i viška vode.


Upravo zato što je sve više onih koji ne umeju ili ne vole da trče, nastala je tehnika koja za vrlo kratko vreme daje fantastične rezultate.

Naime, ako na bilo kojoj mreži u pretraživač ukucate metodu 12-3-30, od ​​Gugla preko Instagrama do TikToka, shvatićete zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Samo na Guglu ima preko 21 milion pretraga, dok je na TikToku ta cifra još veća – 287 miliona pregleda.

Šta znači 12-3-30? Vrlo je jednostavno, 12 je nagib na traci za trčanje, tri je brzina, 30 minuta. Dakle, potrebno je da hodate po traci 30 minuta pod nagibom od 12 i brzinom od tri, ali OPREZ, tehnika je nazvana po američkim trakama za trčanje, dok bi za Evropu umesto brzine tri trebalo da postavite 4,8 (tri je za milje na sat, a ne kilometre kako mi ovde merimo). Takođe, veoma je važno da ne počnete da trenirate najvećom brzinom.

Najbolje je prvo hodati ravnom, sporijom brzinom, ne većom od četiri, pa tek kada se mišići naviknu postepeno povećavati nagib i brzinu. Takođe je veoma važno da se istegnete pre i posle treninga kako biste izbegli moguće povrede i da se od samog početka ne bi terali da izdržite svih 30 minuta. To bi trebalo da bude vaš cilj, a ne vaša početna pozicija. Ali kada konačno dođete u formu, videćete zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda mršavljenja i zašto ljudi izgube više od 13 kilograma za samo mesec dana.

 
Komentari (0)
Loading