Frizura u obliku slova A je vodeći trend ovog leta: Brzo se stilizuje i dobro stoji na svim dužinama kose

Olja Jelić Vesti 18.07.2023 16:30 0

Od svih stilova, ovog leta u salonima je posebno tražena frizura "A cut", ponajviše jer je jedna od onih koja se stilizuje brzo, i svima dobro stoji, nevezano za dužinu kose i teksturu

Kosa

Printscreen/Instagram

Ovo leto iznedrilo je još na samom početku sijaset frizura koje su idealne za one kojima je potrebna promena, počev od suptilne, pa do drastične.

Poslednjih nedelja u salonima je sve traženiji stil koji spaja sve navedene elemente. Reč je o "A-cut", odnosno frizuri u obliku slova "A", koja je za kratko vreme oduševila žene.  Stepenasti stilovi poslednje dve godine su u punom zamahu, a "A-cut" se istekao jer nosi volumen, pokret i punoću.

Odlikuje ga centralni razdeljak i stepenovanje koje ide ka spolja da bi se postigao "feather" efekat uz strateški postavljene pramenove. Kod "A cut-a" ključno je što su prednji krajevi kraći, i jasno izdvojeni od ostatka kose, zbog čega je odražavanje same frizure lakše.

Dobro izgleda i isfenirana i bez stilizovanja i najbolje od svega je što ćete isti efekat dobiti i sa dugom i sa kraćom kosom. Sa kratkom će oblik slova "A" biti jasnije definisan i izražajan.

Takođe se može primeniti na srednju ili dugu kosu, dodajući dimenziju i interesantan oblik. Važno je da frizer prilagodi frizuru vašem obliku lica i strukturi kose kako bi postigao željeni efekat. Ovo su samo neke od ideja:

Frizura u stilu devedesetih

Naglašava strukturu i podseća na stilove koje su nekad nosili supermodeli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @anderrateliehair

 

Ovakav dramatičan efekat možete dobiti i same iz pomoć veće četke za feniranje ili viklerima.

Kovrdžavi A-cut

Ova frizura fantastično "trpi" kovrdžavu kosu. Jedino je preporuka da se kosa šiša na suvo kako bi se frizura formirala na osnovu prirodne teksture.

 

 

Holivudski A-cut

Slavne dame su takođe prigrlile popularni stil, a ovde su prednji krajevi do linije brade, dok je ostatak kose srednje dužine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenny Cho (@jennychohair)

 

 

Frizura u obliku slova "A" je odličan izbor za one koji vole da izraze svoju kreativnost i hrabrost kroz svoj izgled. Ona donosi dozu originalnosti i može biti prava inspiracija za one koji žele da eksperimentišu sa svojom kosom. Ako ste spremni za promenu i želite frizuru koja će vas izdvojiti iz mase, frizura u obliku slova "A" može biti savršen izbor za vas.

Komentari (0)
Loading