Dijamantske usne kao novi bjuti trend: Trik koji vam garantuje glamurozan izgled

Olja Jelić Vesti 05.08.2023 11:35 0

Blistave, megasjajne i pune usne

Šminka

Foto: AP

Još jednom, TikTok je uspeo da ostavi svoj trag među mejkap trendovima i sada su dijamantske usne postale hit.

Kao što joj ime kaže, ova tehnika šminkanja ima za cilj da stvori efekat „dijamanta“ na našim usnama i da istakne Kupidonov luk i time pojača siluetu usana. Osim toga, oponaša glazirani sjaj koji je i tako moderan u svetu manikira.

Pridruživanje ovom trendu lepote  je vrlo jednostavno i ne zahteva širok izbor proizvoda. Prvo, moramo imati čiste i suve usne (ako želite, možete ih prethodno malo pilingovati da budu dobro pripremljene).

 

@ohmygeeee ✨ Diamond Lips ✨ AD Such a pretty outcome! Using @Nova Beauty @FashionNova Lipliner in shade Pink Nude 01 & Shade Thirsty in lipgloss for this look ✨ #makeup #liptutorial #makeuptutorial #makeupchallenge #makeuphacks #lipstick ♬ ceilings - Sped Up Version - Lizzy McAlpine

 

Drugo, sa metalik olovkom za oči ili senkom sa istim efektom,  istaknite Kupidonov luk i centralni deo donje usne. Zapamtite da će, u zavisnosti od količine proizvoda koji nanesete, rezultat biti diskretniji ili intenzivniji.

Treće, prekrivamo ostatak usana golim olovkom za usne i pažljivo blendiramo vrhovima prstiju da homogenizujemo šminku. Na kraju, stavljamo sloj prozirnog sjaja za dodatni efekat.

 

 

 

Kako izabrate prave mejkap proizvode za dijamantske usne?

Da biste izabrali boju ajlajnera ili senke – kremu ili puder – koja vam najviše odgovara (bilo da je u pitanju šampanjac ili srebrna), trebalo bi da uzmete u obzir nijansu svoje kože. Za hladnu ili svetlu kožu, odličan izbor je srebro. S druge strane, ako vam je koža toplija ili ste preplanuli, tonovi šampanjca ili sa zlatnom nijansom mogu biti vaš najbolji partner.

Komentari (0)
Loading