Novi "beauty" trend je na pomolu: Ovako našminkane oči viđamo kod svake poznate lepotice, a moguće ih je postići u samo par koraka

Anđela Jovanović Vesti 07.10.2023 08:25 0

Sa dolaskom jeseni i svega što ide uz nju, kao što su kožne jakne i topli tonovi, vrlo brzo smo zaboravili na leto. Sigurni smo da razmišljate o nekim novim načinima šminkanja koje ćete uvesti u vašu "beauty" rutinu. "Naked smokey eye" je novi trend uz pomoć kojeg ćete postići savršenu kombinaciju letnjeg i razigranog kao i toplog i romantičnog jesenjeg izgleda.

Espreso šminka

Printscreen/Instagram

Iako ste verovatno prvo pomislili na šminku rutinu koja traži nanošenje nekoliko slojeva tamnih tonova, ovaj način šminkanja očiju se dosta lakše rekreira.

Novi trend zapravo predstavlja i oslikava filozofiju nošenja malo šminke, koja je vrlo efektivna i glamurozna. Ovaj koncept spaja nijanse boje kože s klasičnom smokey eye tehnikom, stvarajući izgled koji ističe oči, ali na suptilan i elegantan način. Takođe, reč je o svetlim, difuznim nijansama za razliku od tradicionalnih intenzivnih i tamnih smokey eye tonova.

U novom makeup trendu jednostavnost je ključ. Umesto nanošenja dosta slojeva različitih boja senki i savršenog blendanja, potrebno je da odabranu nijansu smeđe ili neke druge tople nijanse samo jednim potezom nanesete na vaš kapak. Ovo možete napraviti za samo nekoliko minuta, a izgledaće kao da ste proveli sate usavršavajući ga.

 

 

za naked smokey eye. I to za kratko vrijeme i bez blendanja.

 

 

Takođe, ono što se razlikuje od klasične smokey eye tehnike je to što je ceo fokus na mat nijansama. One sjajne ovog puta izbacite iz upotrebe, ili ih barem dosta smanjite, nanoseći ih samo u uglove očiju. Treći trik je da je ovde zapravo poželjno da vaši prsti budu zamena za četkicu. Na prst stavite odabranu mat nijansu i jednim potezom pređite preko kapka. Ovim putem ćete dobiti savršen polukrug koji je potreban, i to za kratko vreme i bez blendanja..

Ipak, ukoliko ste tip koji igra na sigurno, možete četkicom naneti još jedan sloj tamnije nijanse i sve to zajedno izblendati. Odluka je na vama. Naša je defintivno ta da je naked smokey eye od sada deo naše rutine šminkanja.

 

Komentari (0)
Loading