Nedelja mode u Srbiji: Svetsko, a naše! Nećete pretpostaviti u kom gradu će se održati, ni koje će se svetske zvezde pojaviti

Anđela Jovanović Vesti 09.10.2023 12:55 0

U oktobru 2023. godine, održaće se 21. izdanje nedelje mode u Srbiji, koja je peta najveća nedelja mode u Evropi, a čak najveća u jugoistočnoj Evropi.

nedelja mode

Profimedia

Od 13. do 17. oktobra održaće se Srpska nedelja mode, jedna od uticajnijih nedelja mode u Evropi, a održaće se u Novom Sadu, na različitim lokacijama, omogućavajući posetiocima da se upoznaju sa lepotama ovog grada i Srbije.

Nedelja mode u Srbiji uključuje osim same modne revije koja je podeljena po blokovima, brojne seminare, konferencije i filmove.

15. i 16. oktobar sačuvani su za prikazivanje neverovatnih kreacija umetnika sa naših prostora kao što su Selma Mekić, Zmanya, Nenna, Boško Jakovljević, Melisa Hujić i mnogi drugi sa naših balkanskih prostora, ali će biti prisutni i brojni svetski kreatori koji dolaze iz raznih zemalja, poput Italije, Francuske, Rumunije, ali i Japana. Modna revija održaće se na Novosadskom sajmu.

Početak Srpske nedelje mode, 13. oktobra, održaće se u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde će se predstaviti tok samog događaja, a zatim će se žurka nastaviti u pozorišnom klubu Trema.

Za sledeći dan, 14. oktobar, planirana je poseta dvorcu Eđšeg gde će se održati filmski festival i prikazivati nagrađeni filmovi sa brojnih festivala, pod rukovodstvom Željka Ivanovića.

I za kraj, 17. okrobar, ostavljen je za držanje seminara o veštačkoj inteligenciji u modi i dizajniranju i kakve to donosi olakšice, ali i potencijalne probleme.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading