Žene obožavaju ovakvu bradu kod svojih dragih: Kada je vide srce im zatreperi, prosto im je neodoljiva!

Vesti 10.10.2023 17:40 0

Žene su bile jasne...

par

Shutterstock

Dlake na licu lako mogu uticati na percepciju muškaraca od strane žena - bez obzira da li su obrijane ili imaju brkove i bradu. Prema istraživanju, žene vole dlake na licu kod muškaraca. Ali postoji određeni stil brade koji žene najviše vole.

Previše dečački


Dame će često znati da li žele ili ne žele da se zabavljaju sa muškarcem samo na osnovu njegove dlake na licu. Međutim, ne radi se o bilo kakvim dlačicama - radi se o njihovoj zdravoj dozi.

Dobro obrijan muškarac je prijatan na dodir, ali nekim damama može izgledati previše dečački, dok za neke puna brada može biti previše agresivna.

Ali uredna, nekoliko dana stara brada? To im je seksi. To je kao muška verzija "šika bez napora". Ona predstavlja zrelost, muškost i misteriju, kao na primer - Rajan Gosling (Rajan).

Brada od 10 dana

Nauka je rekla svoje i pokazalo se da su muškarci sa određenim tipom brade seksipilniji.

Studija je 2020. godine imala za cilj da dokaže ovu tvrdnju kada je pokazala 351 ženu i 177 heteroseksualnih muškaraca fotografije deset muškaraca u različitim fazama rasta dlačica na licu: glatko obrijane, kraće brade, duže brade i potpuno brade.

Muškarac

Shutterstock

 

 

Zamolili su učesnike da ocene svako lice na osnovu privlačnosti, muškosti, zdravlja i roditeljskih sposobnosti. Žene su kao najatraktivniju ocenile bradu koja traje oko 10 dana.

Istraživači studije su predvideli da bi ženama bradata lica mogla biti privlačnija od glatko obrijanih lica.

Muške osobine

Kako se ispostavilo, poznato je da ženske preferencije prema muškim osobinama jačaju tokom plodnog perioda menstrualnog ciklusa kada se mogu ostvariti prednosti parenja sa muževnijim partnerom.

Muškarac

Shutterstock

 

 

Međutim, pokazalo se da su podjednako zdravi i privlačni važili i glatko obrijani muškarci, kao i oni sa punom bradom.

Najmanje atraktivna? I muškarci i žene složili su se da je u pitanju brada kojoj je potrebno oko 5 dana nebrijanja, piše YourTango, prenosi 24.hr.

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading