Moda budućnosti: Jednim pritiskom na dugme promenila je svoj autfit, tehnologija prevazilazi sve granice!

Vesti 17.10.2023 10:55 0

Moć tehnologije...

Haljina

Printscreen/Instagram/pubity

Naizgled slatka haljina, možda za sastanak ili večeru, zapravo je sve samo ne obična. To je digitalna haljina koja menja svoj dizajn pritiskom na dugme i pokretom.

Ovu haljinu sastavila je naučnica Kristin Dirk u saradnji sa svojim timom. Dirk je nosila ovu haljinu visoke tehnologije kada je izašla na binu za godišnju prezentaciju Adobe Maka.

- Predstavljam vam projekat Primrose. Za razliku od tradicionalne odeće koja je statična, peršun mi omogućava da u trenutku osvežim izgled – rekao je Dirk. Pritisnula je dugmad i haljina je promenila šare.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

 

Osim što može da promeni svoj obrazac pritiskom na dugme, ova kreacija takođe reaguje na kretanje. Napravljen je od stotina fleksibilnih displeja koji mogu da menjaju svoje obrasce i animacije u realnom vremenu.

– Moda ne mora biti statična, može biti dinamična, pa čak i interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti u kojoj će biti više načina da se ljudi izraze – dodala je Kristin, prenosi Indeks.hr.

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, mnogi su iznenađeni ovom kreacijom za koju pišu da je „potpuno nešto novo” i „neverovatno”.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading