"Vintage brunette" je nova hit jesenja boja: Idealna za hladne dane, a skoro da ne oštećuje kosu

Olja Jelić Vesti 20.10.2023 10:03 0

Ovi stilovi uvek izgledaju sveže, bez obzira pre koliko decenija su prvi put izašli na scenu.

Kosa

Printscreen/Instagram

Klasični frizure se uvek iznova vraćaju, od šiški Odri Hepbern do podignute kose Sofije Loren. Ovi stilovi uvek izgledaju sveže, bez obzira pre koliko decenija su prvi put izašli na scenu.

Najnovija frizura koja je ponovno postala popularna je vintage smeđa. "Vintage brunette je izuzetno prirodna nijansa smeđe", objašnjava Emeli Baum, frizerka i osnivač salona Beauty Supply, za Byrdie. “Ima gotovo mat izgled. Puno hladnih podtonova, ali manje plavih podtonova i više žutozelenih podtonova".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emaly B (@emalyb_color)

 

Kada je izgled lako postići, to mu odmah daje popularnosti. “Mislim da je ova specifična nijansa u trendu jer je suprotna toplim puterastim plavim i bakrenim bojama kojima je potrebno često održavanje,” kaže Baum. 

Jedna od glavnih prednosti vintage smeđe kose je koliko je jednostavna. Stvarno je nežna za kosu i uzrokuje malo ili nimalo štete.

 

 

 

Kao i uvek, ključno je porazgovarati sa svojim frizerom, a to počinje donošenjem slika inspiracije na dogovoreni termin. “Tražite hladne tonove, ali pazite da ne tražite pepeljasto plave ili ljubičaste tonove koji će učiniti boju pretamnom. Žuto-zelena još uvek daje refleksiju svetla." kaže Baum.

 

 

Komentari (0)
Loading