Cvekla u službi lepote: Sprečava opadanje kose i čisti kožu, žene su oduševljene

Olja Jelić Vesti 25.10.2023 09:40 0

Manje se zna da cvekla nije dobra samo za ishranu anemičnih osoba već i da se može koristiti kao kozmetičko sredstvo...

Kosa

Shutterstock

Cvekla je jedna od najpoželjnijih namirnica tokom jesenjih dana jer zahvaljujući visokom sadržaju gvožđa i vitamina čuva organizam od virusa i jača krvnu sliku. Manje se zna da cvekla nije dobra samo za ishranu anemičnih osoba već i da se može koristiti kao kozmetičko sredstvo i za negu kože i kada imate problem sa opadanjem kose.

Cvekla

Shutterstock

 

Za sjajnu kožu

Cveklu srednje veličine očistite, isecite na komadiće, pa usitnite u blenderu. Pomoću cediljke odvojte sok od kaše. Natopite tufer ili komad vate sokom i premažite lice. Isperite posle 10 minuta i umijte se blagim sapunom. Ovaj tretman ponavljajte jednom nedeljno, po mogućnosti pre spavanja, a koža će vam biti vidno svežija i bez bubuljica.

Nega kože

Shutterstock

 

U isto vreme, ovim tretmanom, ako imate problem sa flekama na licu ili rukama, smanjiće će se njihov intenzitet.

Jača koren vlasi

Sok od sveže cvekle bogat je proteinima, kalijumom, fosforom, kalcijumom i vitaminima B i C - a oni poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i pospešuju rast kose. Njime možete rešiti i problem peruti, suve ili masne kose.

Kosa

Shutterstock

 

Pomešajte sok cvekle sa istom količinom sirćeta, najbolje po dva decilitra i time isperite kosu posle pranja bar jednom nedeljno. Tako ćete te očistiti kožu glave i ukloniti perut. Fitoterapeuti savetuju da sok od cvekle češće treba piti baš u vreme kada primetite da vam kosa češće opada.

 

@najzena.rs Kako da napravite savršenu frizuru za 5 minuta? 😍 Ovo je zaista jedan od najjednostavnijih i najbržih načina za pravljenje punđe. Za svega nekoliko minuta možete same napravite savršeno stilizovanu frizuru. ☺️ @oliverakonatar 💃 #fyp #fypシ #žena #najžena #frizure #frizurezasveprilike ♬ Vibes - ZHRMusic

 

 

Komentari (0)
Loading