Staklena koža kao najnoviji mejkap trend: Četiri koraka kako da postignete ovaj glamurozni izgled

Olja Jelić Vesti 07.11.2023 17:53 0

Najnoviji trend je način šminkanja uz pomoć kojeg možete postići "glowy" i "glazed" izgled kože.

Glazed šminka

Printscreen/Instagram

Najnoviji trend je način šminkanja uz pomoć kojeg možete postići "glowy" i "glazed" izgled kože. Ovaj mejkap vašoj koži daje izgled kao da ste tek završili obavljanje nege kože ili se vratili sa kozmetičkog tretmana.

Istoimeni koncept je nastao u Koreji i opisuje ideal kože koja je izuzetno glatka, prozirna, blistava i bez nesavršenosti. Dok su neki trendovi nege kože fokusirani na određene proizvode koji obećavaju trenutne vidljive rezultate, postizanje staklene kože zahteva višedimenzionalni pristup.

 

 

Nega kože je osnova za postizanje staklene kože, a šminka je završetak. Postizanje staklenog mejkapa u samo četiri koraka:

1. Tečni puder

Izaberite laganu podlogu koja vašoj koži daje blistavu završnicu prirodnog izgleda. Pričamo o tečnom puderu koji u sebi sadrži šimer nijanse. Ako pri ruci imate samo mat puder, pomešajte ga sa nekoliko kapi tečnog hajlajtera da biste ga pretvorili u vlažnu podlogu. Manje je više kada je u pitanju stakleni izgled kože. Zato nanesite samo malu količinu pudera, i bjuti blenderom ga dobro razmažite kako biste koži dali laganu i glatku pokrivenost. 

2. Korektor i konture

Za konturisanje lica, kao i kod pudera, vodite se parolom manje je više. Malu količinu bronzera nanesite ispod jagodica, tek da bi se konture nazirale. Možete koristiti metodu vertikalnog konturisanja. Sledeći korak jeste nanošenje korektora. Potrebno je da nanesete što svetliju nijasnu. Prekrijte neželjene tamne krugove ispod očiju. Takođe, nanestite korektor na sve ključne tačke lica – vrh nosa, predeo između obrva i na sredinu brade.

3. Hajlajter

Treći korak je najvažniji. Kako biste dobili kompletan "stakeni" izgled potrebno je dodati dovoljnu količinu hajlajtera. Koristeći odgovarajuću četkicu za hajlajter istaknite vrhove jagodica, liniju i vrh nosa i čelo. Da biste upotpunili celokupni izgled dodajte malo boje na svoje obraze tako što ćete naneti kremasto rumenilo na jabučice. Možete koristiti svetlucavo rumenilo ili pomešati highlighter sa rumenilom za dodatni sjajni efekat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmin (@jasminlily_)

 

4. Sjaj za usne

Sjaj za usne bi trebalo da bude hidrantan i što laganiji. Odlučite se za određenu nude roze nijansu, sa šimeri efektom. Možete se voditi i drugom metodom. Ona podrazumeva nanošenje hidrantnog balzama za usne, preko kojeg ćete dalje naneti ružičasti ili crveni ruž, ali samo na sredinu usana, i razmazati ga. Kada ste završili sa usnama, naprskajte fiksator za šminku kako bi vam šminka duže trajala.

 

 

 

Komentari (0)
Loading