Maska od cvekle zaludela bjuti influenserke: Oporavlja kožu od tamnih mrlja, hidrira i pruža blistavost, žene oduševljene

Olja Jelić Vesti 03.01.2024 09:54 0

Naše bake su nam puno puta govorile kako su su prirodni sastojci najbolji za negu kože i kose.

Koža

Printscreen/Instagram

Naše bake su nam puno puta govorile kako su su prirodni sastojci najbolji za negu kože i kose. Verujemo da ste puno puta pomislili da te metode nisu efikasne, pa ste neretko pribegavali skupim skincare proizvodima. Međutim, uverili ste se da i oni često nisu efikasni. Ali prirodna maska za lice koja sadrži cveklu kao glavni sastojak, oporaviće vašu kožu od neželjenih tamnih mrlja, hidriraće je i pružiti blistavost.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Winkelmann (@anjawk)

 

Cvekla je povrće obogaćeno antioksidansima, vitaminima, mineralima i antiinflamatornim svojstvima. Bogata vitaminima C i A pomaže u proizvodnji kolagena i daje prirodan sjaj. Ovi vitamini igraju ključnu ulogu u obnavljanju kože. Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, čime se smanjuje rizik od preranog starenja, dok njena anti-inflamatorna svojstva pomažu vam da se rešite onih tvrdoglavih akni. Smanjuje pojavu fleka na koži i uklanja hiperpigmentacijske mrlje. Uz to, koži daje potreban sjaj.

Kako je napraviti?

Jako je jednostavno napraviti je. Potreban vam je sok od cvekle i malo pirinčano brašno. U posudu sipajte sok od cvekle u količini za koju smatrate da će biti dovoljna za vaše lice. Zatim dodajte jednu kašiku pirinčanog brašna. Brašno zapravo daje odgovarajuću teksturu maski. Sve to promešajte.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eraj Zaidi (@_mymakeupoftea)

 

Odrešenom četkicom (pogodna je ona kojom nanosite tečni puder) masku ravnomerno nanesite na lice. Ostavite je da na licu odstoji 15 do 20 minuta. Zatim se umijte mlakom vodom. Nakon nekoliko primena ove maske, počećete da primećujete njene benefite, prenosi Journal.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading