Košta koliko i stan u centru Beograda: Ove tašnice su već decenijama statusni simbol koji ne može kupiti bilo ko

Slobodanka Ćorić Vesti 08.01.2024 13:32 0

Od egzotične kože su same po sebi izuzetno skupe, a kada se priči dodaju i dijamanti, njihove cene bukvalno rastu u nebo.

torba

Shutterstock

Čuvena Hermes torba nazvana po glumici Džejn Birkin prvi put je predstavljena 1984. godine, a narednih godina postala je jedan od najikoničnijih i najpoželjnijih modela u istoriji mode. Birkinije su decenijama bile statusni simbol koji ne može svako da kupi, a mnogi kupci i ljubitelji brenda žude za sve ređim i posebnim modelima.

Ubedljivo najskuplji su oni od egzotične kože, ukrašeni dijamantima i sa jedinstvenim dizajnom koji im dodatno povećava cenu. Ništa ne odiše luksuzom kao čuvena Birkin torba, koja je prvi put dizajnirana 1984. godine nakon što je Džejn rekla tadašnjem izvršnom direktoru Luju Dimasu da joj je potrebna torba prikladna za mlade majke, a Hermes se brzo bacio na posao i kreirao model koji je postao jedan od najpoznatijih. i poželjna u istoriji mode.

torba

Shutterstock

 

I skoro pola veka kasnije, Birkinije su statusni simbol koji niko ne može da kupi, a mnogi kupci i ljubitelji brenda žude za sve ređim i posebnim modelima. Torba je ovekovečena u pop kulturi, uključujući u seriji Seks i grad, i na blokčejnu, a poznate lepotice poput Kris Džener i Viktorije Bekam smatraju se ponosnim kolekcionarkama. Pošto Hermes proizvodi svoje najcenjenije tašne u ograničenom broju, jedinstveni primerci često dostižu vrtoglave cene od nekoliko stotina hiljada dolara kad god se nađu na aukciji.

Birkinije od egzotične kože su same po sebi izuzetno skupe, a kada se priči dodaju i dijamanti, njihove cene bukvalno rastu u nebo.

torba

Shutterstock

 

Najčešće u preprodaji koštaju više od 200.000 dolara (357.632 KM), a jedan od najskupljih je model Geranium 35, prodat na Christie's aukciji 2018. godine, napravljen od porozne krokodilske kože, 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata. Hermes je 2015. godine sarađivao sa japanskim juvelirom Ginzo Tanakom na kreiranju platinaste Birkinice vrijedne nevjerovatnih 1,9 miliona dolara (3.397.504 KM).

torba

Shutterstock

 

Ukrašena je sa 2182 dijamanta, au centralnom delu nalazi se dijamant kruškolikog oblika od 8 karata. Po ceni od 2 miliona dolara, model Sac Bijou Birkin predstavljen je kao deo Hermesove kolekcije Haute Bijouterie 2012. godine. Dizajniran od strane Pjera Hardija, minijaturna futrola, namenjena za nošenje kao narukvica, sadrži više od 2.000 dijamanata umetnutih u ružičasto zlato. Prema Sothebi's-u, na svetu postoje samo tri modela Sac Bijou Birkin, piše Miss7.

 
Komentari (0)
Loading