Bardo šiške su hit proleća: Frizura “stara” 50 godina, a savršeno pristaje svakom obliku lica

Jelena Vukelić Vesti 10.05.2024 12:16 0

Bardo šiške su i te kako u trendu ove sezone, a ime su dobile, naravno po slavnoj francuskoj glumici Brižit Bardo. Ova slatka, damska frizura simbol je francuskog šika, pa ukoliko ste ljubitelj njihovog stila, obavezno je isprobajte.

Brižit Bardo

Profimedia

Brižit Bardo oduvek je bila sinonim žene sa savršenom kosom i frizurom – punom volumena i pomalo neurednom, ali su njen zaštitni znak dugi niz godina bile šiške. Njene šiške najbolji su primer zavesa-šiški - pune su, ali istanjene na krajevima, dugačke i razdvajaju se u stranu tačno na sredini čela.

Sa njima nema greške bez obzira kakav vam je oblik lica – dobar su izbor i za okruglasta i za "uglasta" lica, odnosno ona sa trouglastom bradom, četvrtastom vilicom i slično…

– Mogu da umekšaju oštre crte ili lepo da uokvire okruglo lice – akcentuje frizerka za britanski Vogue.

Ključna stvar koju treba napomenuti kod Bardo šiški je njihova tekstura, pa je neophodno koristiti suvi šampon na šiškama, kako se ne bi mastile i kako bi ostale pune do narednog pranja. Takođe, neophodne su vam papilotne kako bi ovaj tip šiški bio savršeno stilizovan.

– Raspršite kosu fenom uz okruglu četku srednje veličine, a zatim stavite malu do srednju papilotnu na šiške sa obe strane tako da kosa bude uvijena što dalje od lica. Kada ih skinete, imaćeš blistavo lepu frizuru - savetuje frizerka.

 

Komentari (0)
Loading