U ženskoj torbi se krije NAJVEĆA OPASNOST: Stručnjak objašnjava koje su SMRTONOSNE stvari po VAŠU BEBU, a na koje ne obraćamo pažnju

Vesti 21.08.2022 15:34 0

Kad je roditeljstvo u pitanju, postoji mnogo stvari o kojima treba razmišljati, ali da li ste znali da u vašem domu postoji čitav niz opasnih predmeta koji mogu predstavljati rizik za vašu bebu?

U ženskoj torbi se krije NAJVEĆA OPASNOST: Stručnjak objašnjava koje su SMRTONOSNE stvari po VAŠU BEBU, a na koje ne obraćamo pažnju

Shutterstock

 

Stručnjak je otkrio šest najopasnijih predmeta u kući koji bi mogli predstavljati rizik za vašu bebu.

Topla pića mogu izazvati potencijalne opekotine ako se ostave na dohvat ruke.
Gigi Jacob, stručnjak za Daisi First Aid i govornik na ovogodišnjem događaju The Babi Shov, otkrila je šest najopasnijih predmeta u svakom domu o kojima roditelji moraju da znaju.

Dakle, uzmite ovo kao znak da napravite belešku i sakrijete te objekte pune rizika van domašaja...

ŽENSKA TAŠNA

Da, dobro ste pročitali. Iako možda obožavate svoju omiljenu torbu, ona često može da sadrži čitav niz potencijalno opasnih predmeta, uključujući lekove, cigarete, novčiće, parfeme i sredstva za dezinfekciju. Nama je veoma lako da ostavimo svoje tašne na podu i bebe, koje tek počinju da puze, ili mališani mogu da uđu pravo unutra i pogledaju. Postavljanje torbi na više položaje ili „van vidokruga“ će sprečiti da ih te male ruke dohvate.

MINI BATERIJE 

Baterije sa dugmadima mogu se naći u daljinskim upravljačima, satovima, termometrima, privezcima za ključeve i naravno dečijim igračkama. Osim što predstavlja opasnost od gušenja, češće kada se ove baterije progutaju, baterija može početi da gori unutrašnjost tela, posebno oko grla. Pljuvačka i baterija stvaraju hemikaliju koja je ista hemikalija koja deblokira odvode. Nažalost, nema očiglednih znakova da je baterija progutana, ali oštećenje se može dogoditi za samo dva sata.

MAGNETI

Oni se mogu naći na oglasnim tablama, magnetima za frižidere, kompletima za pravljenje nakita, magnetnim kuglicama iz kompleta za izgradnju i poznato je da ih deca gutaju. Opet, ako se progutaju, magneti mogu postati privučeni jedan drugom i prekinuti dotok krvi. Zaista jaki magneti mogu čak i da progore kroz creva i da naprave rupe. Iako nema očiglednih znakova kada je magnet progutan, možda ćete otkriti da vaše dete ima bolove u stomaku, povraća i ne može ništa da zadrži.

BONUS VIDEO

 


 

 

Komentari (0)
Loading