Uspavajte BEBU lako ovim jednostavnim TRIKOVIMA: Tri svari su KLJUČNE i najvažnije za novorođenče!

Vesti 06.09.2022 08:14 0

Svako uspavljivanje predstavlja neki vid izazova, ali to ne mora da bude baš tako

beba

Shutterstock

Kada beba dođe na svet, ništa ne može da meri sa tim zajedničkim trenucima majke i bebe. Tada su bebe često u rukama što zna da umori i dodatno nesvesno iscrpi majku. 

Ipak postoje neki trikovi koji bi mogli da vam pomognu da lakše uspavate svoju bebu, oni mogu da vam olakšaju svakodnevicu i "uštede" koji minut u danu.

Uspavljivanje deteta ne sme da bude forsirana radnja, slično kao što ne možete dete prisilno da nahranite, zato je najbolje da stvorite sigurnu atmosferu i da postupno razvijete zdrave navike i stavove deteta o spavanju, koje će da učine da dete doživljava spavanje kao prijatno i sigurno stanje u kojem želi da ostane.

Da bi se beba lako uspavala potrebna su tri uslova za to, najpre, dete mora da bude utopljeno, sito i da se oseća sigurno.

Takođe je i mesto spavanja bi majka trebalo da prilagodi detetu. Neka deca vole da spavaju u svom krevetiću, dok druga vole da budu uz majku, osluškujući majčino srce.

beba

Shutterstock

 

Tokom prve dve godine bi bilo dobro da se pridržavate potrebama vaše bebe i da joj se prilagodite kako bi ona imala bolji san.

Ono što je jako bitno jeste da bebu naviknete sa svim ukućanima u kući kako ne bi postala privržena samo za jednog raditelja. Na taj način ćete svakako samo sebi otežati celokupnu situaciju oko spavanja i uspavljivanja bebe. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading