Najjeziviji komentar tinejdžerke na krvavi pir u školi na Vračaru: "Za koga palite sveće, oni iz sanduka nikad neće"!

Vesti 05.05.2023 13:00 1

Mrežama kruže jezivi snimci, komentari i pojavljaju se novi profili na kojima pričaju o masakru na Vračaru. Mahom deca stoje iza tog sadržaja, a uglavnom komentarišu krvoproliće sa apsolutnim odsustvom empatije.

Najjeziviji komentar tinejdžerke na krvavi pir u školi na Vračaru: "Za koga palite sveće, oni iz sanduka nikad neće"!

Printscreen

Jedan od najužasnijih komentara je izgovorila tinejdžerka u lajvu na TikToku, kada je devojčice koje je ubio Kosta Kecmanović u školi na Vračaru stravično vređala.

 

 

 

Postavlja se pitanje odakle ovoliko odustvo empatije, zašto deca reaguju ovako?

- Radi se o mehanizmu odbrane, koji je jedan od najprimitivnijih načina odbrane, da ga tako nazovem, jer se radi o negaciji. Deca tog uzrasta još nisu svesna ozbiljnosti i posledica jučerašnjeg događaja. Ona znaju da je ljudski život vredan, ali smatraju da se "to dešava tamo negde" i deca se takvih stvari plaše. Da bi zaštitila sebe, ne žele da čuju takve informacije. "Ne pričaj mi o tome", "Ne tiče me se" - umeju da kažu" objašnjava za Žena.rs klinički psiholog Ljiljana Jagodić.

Uzrok odustva empatije može da se krije i u sledećem:

- Očekivala sam takve reakcije jer deca nemaju odnos prema smrti kakav imaju odrasli. Dete tog uzrasta i ne može da shvati strahotu situcije, ne može da ima odnos prema tome kakav imaju odrasli jer mladi se osećaju svemoćno, besmrtno, i to jeste karakteristično za mlade ljude pa iz tog osećaja može da dođe pomenuta nedostatak empatije - kaže nam psiholog Tatjana Daničić.

Nezainteresovanost o kojoj je reč u priči sa društvenih mreža svakako ne znači neempatiju prema žrtvama masakra u pravom smislu te reči. Ogroman broj dece školskog uzrasta odaje počast ubijenima u krvavom piru na Vračaru.

Odsustvo empatije kod dece mimo tragičnog događaja, može da bude izazvano i socijalnom otuđenošću i činjenici da deca mnogo vremena provode u virtuelnom svetu.

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Mystic
05.05.2023 15:45

Zasto se smece ne uhapsi i zatvori u sanatorijum