Da li je K.K gledao baš ovaj FILM pre ubistva? Jeziva sličnost između stvarnosti i FIKCIJE

Vesti 05.05.2023 18:30 0

Knjiga Lajonel Šrajver "Moramo da razgovaramo o Kevinu" vodi od krivice do saosećanja, od odmazde do oproštaja i opisuje američku kulturu

Da li je K.K gledao baš ovaj FILM pre ubistva? Jeziva sličnost između stvarnosti i FIKCIJE

Printscreen/Youtube

Kada je objavljena pre više od 15 godina, niko nije ni slutio da bi nešto slično moglo da se desi u Srbiji. Naknadno priča je ekranizovana, a istoimeni film je objavljen 2011. godine.

Pojedine sličnosti izmeđi knjige, odnosno filma i tragedije koja se pre dva dana desila u našoj zemlji gotovo da lede krv u žilama.

Eva i Frenklin su srećan i uspešan par. Eva ostaje trudna i sve se menja.

Kevin (Roki Duer) često plače, vrišti, jako je glasan, što Evu svakim danom sve više iritira. Kevin raste. Porodica se seli u veću kuću. Eva više pažnje posvećuje Kevinu od kada su u novoj kući: uči ga da crta, piše, govori... Počinje da se navikava na njega, ali mu ponekad kaže da je bila srećna pre nego što se rodio. Kako vreme prolazi, Kevin (Džasper Njuel) ima sve veću potrebu da joj napakosti.

 

 

Nakon što Eva ponovo ostane trudna, Kevin se udaljava od nje i približava ocu.  Do puberteta uspostavlja korektan odnos sa njom.

U srednjoj školi Kevin je povučen, drugačiji, a otac želi samo da on bude srećan.

Zbog njegove ljubavi prema gađanju kupuje mu samostrel i on svakodnevno vežba gađanje u dvorištu.

Nakon odlaska u školu, Kevin nosi luk i strele. Fiskulturnu salu zaključava katancima i strelama, ubijajući veliki broj svojih vršnjaka i nekoliko profesora. Ostaje sam u sali sa leševima, pokloni se (kao glumac posle predstave) i sa podignutim rukama izlazi iz sale. Ispred te zgrade se već okupila gomila ljudi, koji panično vrište i gledaju Kevina kako izlazi sa izrazom zadovoljstva na licu. Policija ga hapsi i vodi u zatvor, dok lekari pokušavaju da spasu živote mladih. Eva, kao deo mase naroda, sve ovo gleda sa nevericom. Dolazi kući. Pokušava da pronađe Frenklina i Ciliju i pronalazi ih u bašti probijene strelama.


 

Komentari (0)
Loading