Do 43. godine je napravio 550 dece: Sada stiže u Srbiju i kaže da ima poseban zadatak

Jelena Vukelić Vesti 21.06.2023 15:38 1

Holanđanin je otac najmanje 550 dece, iako je tužen zbog straha od incesta, i dalje donira reproduktivni materijal

Do 43. godine je napravio 550 dece: Sada stiže u Srbiju i kaže da ima poseban zadatak

Printscreen/Facebook


Džonatan Džejkob Mejer (42) nedavno je izjavio da želi sopstvenu porodicu, a deca su mu rasuta po celom svetu. Njih oko 375 živi u Holandiji, 80 u Nemačkoj, 35 u Belgiji, četiri u Argentini i dvoje u Australiji.

Njegov put je započeo 2007. godine kada se registrovao kao davalac reporduktivnog materijala u 11 klinika.Takođe se pridružio Fejsbuk grupama za žene i parove koji žele, ali ne mogu da imaju decu, piše Dejli mejl.

Tokom godina lagao je sve, tvrdio u klinikama da će samo tamo donirati, a budućim majkama je govorio da ima samo desetak potomaka. 

Ranije ove godine Međunarodni sud pravde u Hagu zabranio mu je dalje doniranje, a ako to učini, rizikuje kaznu od 100.000 evra. Na pitanje nemačkih medija zašto želi toliko dece, on je odgovorio da želi da uradi nešto značajno sa svojim životom. Na svom profilu na društvenim mrežama tvrdi da liči na holivudske glumce Breda Pita, Krisa Hemsvorta i pevača Led Zepelina Roberta Planta.

Do 43. godine je napravio 550 dece: Sada stiže u Srbiju i kaže da ima poseban zadatak

Printscreen/Facebook

 

 

Mnoge majke dece začete njegovim reporduktivnim materijalom oštro su ga osudile nakon što su saznale za njegovu zavisnost od donacija.  Majke sa decom koje imaju kovrdžavu plavu kosu i prodorne plave oči su čak počele da se sreću slučajno. Neki su pokrenuli onlajn grupe kako bi pronašli druge žene koje su takođe koristile iste obrasce.

Njih 157 pridružilo se Fejsbuk grupi za podršku pod nazivom „Donorkind 102 JJM“, a na pitanje nemačkih medija o stotinama njegove dece, odgovorio je da voli da ih upoznaje. Banka reproduktivnog materijala je prodala njegove donacije za oko 1.300 evra po uzorku, iako on tvrdi da  donira besplatno. Ne tražim ništa, nekad dobijem 75 evra, avionsku kartu ili kameru na poklon“, rekao je donator.

Jedna od majki tužila je Holanđanina u aprilu, tvrdeći da su njegovi postupci povećali rizik od incesta

- Da sam znala da je napravio više od stotinu dece, nikada ga ne bih izabrala. Kada pomislim na posledice po dete, muka mi je. Mnoge majke su mu govorile da prestane, ali to se nije desilo. Sud je bio jedina opcija da zaštitim moje dete - rekla je majka koju je podržao direktor organizacije Donorkind, koji je i sam dete donatora.

Ranije ovog meseca pomogao je jednoj Holanđanki, a ove nedelje putuje u Srbiju i Italiju da poseti majke neke od svoje dece, tvrdi Dejli mejl.

On je nemačkim medijima rekao da bi voleo da odgaja sopstvenu decu, kao i da bi voleo da ima najmanje petoro dece.
 

Komentari (1)
Loading
Evro
21.06.2023 17:36

Za Holandjane je, pogotovo pre, incest bio normalna pojava. U jednom muzeju sam video fotografiju malog sela, oko par stotina zena i muskaraca i svi imaju ISTO LICE ! Ovaj tip nije normalan, cist manijak. Arapima je cak i ponos da se ozene/udaju za brata/sestru od strica.