Barbi Brena je bila hit u Jugoslaviji: Evo koliko danas košta, a može da se proda i u delovima

Slobodanka Ćorić Vesti 26.07.2023 10:20 0

Barbi Lepa Brena tada je rušila rekorde prodaje, što je dokaz koliko je ova pevačica bila popularna na prostoru bivše Jugoslavij

barbi lepa brena

Printscreen

Nakon velikog uspeha filma „Barbi” u režiji Grete Gervig, Muzej Jugoslavije je na društvenim mrežama objavio fotografije Barbi lutke po uzoru na lik Lepe Brene. – Dok ceo svet ludi za novim filmom „Barbi“, mi iz kolekcije biramo barbiku napravljenu po liku Lepe Brene. Ovaj proizvod sa likom poznate pevačice proizveden je uz album „Boli me uvo za sve“, koji je i muzička podloga za film „Hajde da se volimo 3 – Udaje se Lepa Brena“ iz 1990. godine.

Iako je izostavljen iz aktuelnog filmskog spektakla, muzej je tu da ispravi nepravdu i podseti na ovaj značajan jugoslovenski doprinos Barbilendu – napisali su.

Mnogi kolekcionari su zainteresovani za ovu lutku, koju su imale mnoge devojčice u Jugoslaviji. Danas vredi oko 250 evra. Cena, naravno, zavisi od očuvanja i opreme koja ide uz to. Zanimljivo je i da se barbika Lepa Brena prodaje u delovima. Moguće je pronaći samo glavu, ruku ili nogu. Cena pojedinih delova kreće se od pet do 20 evra.


 

Komentari (0)
Loading