Nemojte da se žalite: Deca koja se noću ušunjaju kod mame i tate u krevet su pametnija, pokazalo je istraživanje

Vesti 16.10.2023 13:02 0

Roditelji koji se plaše da više neće imati krevet samo za sebe i da će mališane razmaziti puštajući ih da spavaju sa njima u bračnom krevetu, mogu da odahnu. Istraživanja su pokazala da će biti inteligentniji i samouvereniji.

porodica

Shutterstock

Deca koja se ušunjaju u krevet i spavaju sa roditeljima verovatno će biti inteligentne, samouverene i samopouzdane odrasle osobe, pokazalo je jedno istraživanje. Da, to znači da sledeći put kada osetite da su pokrivači skinuti i da se vaše dete uvlači u krevet, krade vam jastuk i baca se preko vas tokom noći, zapamtite - to će mu pomoći da bude uspešno u životu!

Istraživanja su pokazala da su deca koja spavaju zajedno ili sa roditeljima imaju bolji rezultat od svojih nastavnika na kognitivnim testovima tokom prvih godina škole. Otkriveno je i da su deca koja spavaju sa roditeljima zadovoljnija životom u odraslom dobu i da se osećaju sigurnije – to je posebno primećeno kod dečaka.

Gledajući uzorak studenata psihologije, retrospektivna studija je pokazala da muškarci koji su spavali sa roditeljima imaju više samopoštovanje, manje krivice i manje anksioznosti, kaže studija. Ovo je dobra vest za sve roditelje koji jedva spavaju kada im deca preuzmu krevet.

Komentari (0)
Loading