Baka Julija je celu ušteđevinu dala na unukino venčanje: Evo kako joj je vratila i slomila srce zauvek

Jelena Vukelić Vesti 08.01.2024 18:34 0

Karma je opasna, pazite kako se ophodite prema starijima, da vas ne dočeka ista sudbina, kaže Julija

baka

Shutterstock

Mnogi roditelji sa uzbuđenjem zamišljaju dan venčanja svog deteta. Onda, kada postanu bake i deke, čini se da je još više raduju svadbama svojim unuka. Baka Julija, koja je ispričala svoju priču na "AmoMama", poznatom američkom forumu za majke, bila je ista.

Od malena je zamišljala je venčanje svoje jedine unuke Klare. Toliko da je godinama štedela novac da bi to platila. Onda, kako se konačno približio dan, njena unuka ju je uklonila sa liste gostiju.

Živela je za svoju decu

Julija je ceo život je brinula o ljudima koji su joj bili najvažniji. Apsolutno je obožavala svoju unuku Klaru dok je odrastala. Devojčica, sada mlada žena, provela je sva leta odrastajući u Julijinoj kući. Nažalost, kada je Julija imala 75 godina, njen voljeni suprug Edvard je preminuo. Ubrzo nakon toga, zdravlje je počelo da joj se urušava, pa se preselila se u Njujork da živi sa sinom i njegovom porodicom. U početku su stvari išle jako dobro. Porodica je bila veoma ljubazna i brižna prema njoj, ali posle par meseci počela je da im smeta.

-Moja snaja je želela da me presele u starački dom, ali moj sin nije želeo ni da čuje. Posle par nedelje, sve je došlo na svoje mesto, a vest da mi se unuka udaje učinila je da se svi osećamo bolje.

Julija je sinu I snaji saopštila da želi da unuci Klari pokloni svoju ušteđevinu za svadbu, ukupno 25.000 dolara i svi su oberučke prihvatili njenu ponudu. Ipak, posle nekoliko dana, desilo se nešto što je Juliji zauvek slomilo srce.

Nisu je želeli na svadbi

Julija je čula unuku Klaru kako razgovara s roditeljima I kako im govori da želi da baku izbaci sa liste gostiju I da je ne želi na svadbi, jer se plaši, da će napraviti neku scenu jer već ima malo problema sa demencijom. Sin I snaja su se bunili, ali je Klara ostala čvrsta.

Dan venčanja je bio emotivan dan za Agnes. Bila je toliko zbunjena činjenicom da se se njena divna mala unuka pretvorila u tako mrsku ženu. Tada je odlučila da će otići na venčanje i ostati sakrivena, samo toliko da gleda kako njena unuka prilazi oltaru.

Iz prikrajka je gledala kako joj se unuka udaje i plakala. Nekoliko dana posle svadbe, donela je odluku.

-Odlučila sam da odem u starački dom. Nikome ne želim da budem na teretu, a deci i unucima sam napisala pismo u kome sam rekla koliko ih volim, ali i da misle o tome šta njih sve čak u starosti, jer karma je mnogo gadna stvar – napisala je baka Julija na poznatom američkom forumu za majke.

Komentari (0)
Loading