Tvrdi da mu je to spasilo brak: Sve godine uzima odmor od žene i dece da ohladi glavu, njena reakcija ostavlja bez teksta

Olja Jelić Vesti 22.03.2024 11:59 0

Jedan tata je objasnio da ostavlja svoje troje dece sa suprugom i odlazi kod rođaka udaljenog gotovo 200 kilometara kako bi mogao da se odmori

Otac

Shutterstock

Adamu Salisu ostavlja svoje troje dece sa suprugom pa odlazi kod rođaka udaljenog gotovo 200 kilometara kako bi mogao da se odmori. Kaže da ga to čini boljim roditeljem.

Nigerijac svake godine uzme mesec dana odmora od svoje dece i žene i tvrdi da je to tajna "boljeg roditeljstva". Naime, 35-godišnji Adamu Salisu ostavlja porodicu i ostaje kod rođaka udaljenog gotovo 200 kilometara, kako bi se malo odmorio. Priznao je da ga je umor od brige za decu naterao da "zanoveta" svojoj ženi, Maimuni Salisi koja je domaćica.

Kao rezultat toga, pre četiri godine odlučio je da promeni način života i da jednom godišnje napraviti pauzu od porodice

Otac

Shutterstock

 

Tvrdi da je to učinilo čuda za njegov život.

Adamu, pisac i istraživač iz Lapaija u Nigeriji, tvrdi da mu pauza od najmanje mesec dana omogućuje da se "ohladi" i više ceni svoju porodicu kad je sa njima.

- To je bolje za njih. Odmori sprečavaju raspad braka. Više ga cenite - naveo je.

Ovu je odluku doneo 2020. godine. Na mesec dana napusti ženu i decu od sedam, pet i tri godine, jer kaže da time postaje bolji muž.

- Oduvek sam želeo da budem otac. Kad deci nešto zatreba, dođu kod mene, nisam imao nimalo odmora. Radim sve za njih. Nisam želeo da budem zanovetalo, već dobar muž - ispričao je.

Tokom svojih pauza, Adamu ostaje u domu svog rođaka kako bi se odmorio i usresredio na pisanje. U početku, njegova supruga Maimuna se nije slagala, ali sa vremenom je shvatila da je to dobar plan.

- Kad nisam u blizini nedostajem joj. Počela je to da ceni. Kad se vratim fokusiram se na njih - izjavio je.

Otac

Shutterstock

 

Adamu je priznao da mu porodica nedostaje kad ode, ali veruje da je za sve njih bolje da su malo vremena odvojeni.

- To je dobro za moju glavu. Podjednako je dobro za mene i decu. Naime, i ja imam koristi, opušten sam, a njima je korisno da imaju srećnijeg, prisutnog roditelja - ispričao je.

Adamu i inače ima vreme za sebe - druži se s prijateljima svake večeri od 17 do 20 sati, kako bi mogao da priušti malo vremena za sebe.

- Ako živite sa nekim svaki dan, ponekad vam je dosadno. Roditeljstvo je navika i uzimanje pauze od nje pomaže mi da vidim stvari iz drugog ugla, ponovo odredim prioritete i vratim se kući sa više strpljenja i entuzijazma - zaključio je, piše The Daily Star.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading