Kako je BUDIZAM zamalo naterao Stivena Sigala da napusti svoju glumačku karijeru

Vesti 13.04.2023 08:05 0

Stiven Sigal je umalo doveo svoju karijeru do kraja zahvaljujući svojim budističkim verovanjima

Kako je BUDIZAM zamalo naterao Stivena Sigala da napusti svoju glumačku karijeru

Foto: AP

Stiven Sigal je glumac koji se smatra jednom od najvećih zvezda akcionih filmova svoje generacije.

Samo kolege glumci kao što su Arnold Švarceneger ili Žan Klod Van Dam bili su veći od njega u to vreme. Kao akciona zvezda, njegov zaštitni znak je uvek bilo nasilje, ali iznenadna promena mišljenja zamalo je potpuno ubila njegovu glumačku karijeru. Stiven Sigal je počeo da praktikuje budizam i čak je dobio priznanje od samog Dalaj Lame. Proglasili su ga reinkarnacijom svetog čoveka iz 17. veka i to je zauvek promenilo njegovu perspektivu.

Kada se ovaj susret dogodio između Sigala i Dalaj Lame, smatralo se da glumac ima sopstvenu viziju da ima dublje znanje o darmi. To je potvrdio i vrhovni šef škole tibetanskog budizma Ningma još 1997. Tada je Stiven Sigal bio na vrhuncu svojih moći, zbog čega je njegova karijera tada umalo završila. Nijedan filmski studio nije želeo da ima veze sa zvezdom koja je odbijala da bude nasilna u svojim filmovima. 

Kao što možda već znate, ta politika nenasilja u njegovim filmovima nije funkcionisala. Nastavio je da snima filmove mnogo godina nakon toga i nastavio da razbija baš kao što su njegovi fanovi želeli. U stvarnom životu, Sigal je uvek pokušavao da sledi ispravan put bez nasilja, ali njegov život kao filmske zvezde bio je drugačiji.

Svi se pitamo šta Stiven Sigal misli o nedavnom skandalu Dalaj Lame s obzirom da je on deklarisani budista.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading