Džordž, Šarlot i Luis su spremni, a samo jedno dete će imati glavnu ulogu na krunisanju: Palata potvrđuje da Hari i Endru neće nastupiti

Vesti 06.05.2023 11:30 0

Britanski kralj Čarls biće krunisan danas u Vestminsterskoj opatiji

Džordž, Šarlot i Luis su spremni, a samo jedno dete će imati glavnu ulogu na krunisanju: Palata potvrđuje da Hari i Endru neće nastupiti

Profimedia

Princ Luis će imati glavnu ulogu u današnjem krunisanju - dok će prinčevi Endrju i Hari zauzeti mesta u pozadini. Luis, koji je pre dve nedelje napunio samo pet godina, trebalo bi da učestvuje u povorci kralja i kraljice iz Vestminsterske opatije.

Red službe, objavljen danas, pokazuje da će se pojaviti zajedno sa osmogodišnjom sestrom Šarlot u svečanoj šetnji na kraju dvočasovne ceremonije. A mogao bi se pojaviti i na balkonu Bakingemske palate sa svojim roditeljima i braćom i sestrama.

Mladi princ, koji je ukrao predstavu svojim bezobraznim ludorijama na Platinastom jubileju pre godinu dana, takođe bi trebalo da bude u kočiji da maše publici na krunisanju dugoj 1,3 milje od Vestminsterske opatije do Bakingemske palate. Princ i princeza od Velsa, princ Džordž i princeza Šarlot takođe bi trebalo da budu u kočiji iza zlatnog državnog trenera kralja i kraljice.

Devetogodišnji princ Džordž biće najmlađi budući kralj koji će imati ceremonijalnu ulogu na krunisanju, jer se pojavljuje kao jedna od kraljevih stranica časti. Sve troje dece vežbalo je ove nedelje, uključujući i punu probu u Vestminsterskoj opatiji u sredu. Ranije ove nedelje, mama Kejt rekla je dobronamernim ljudima u centru Londona da su njeno troje dece "uronjeno" u probe. Dodala je: „Nakon nekoliko, mislim da su svi malo opušteniji. Izvori bliski Vilijamu i Kejt sinoć su upozorili da će Luis, iako je naveden u zvaničnom programu događaja, biti potvrđen tek jutros.


Ističu da će njegovi roditelji konačnu odluku doneti neposredno pre krunisanja. Ali osramoćeni princ Endrju (63) i kalifornijski princ Hari (38), koji se svađa, stavljeni su u red članova kraljevske porodice. Iako nije otkriven raspored sedenja, oni neće imati ceremonijalnu ulogu, pa se neće ni pojavljivati u vagonima ili povorkama. Ali Hari i Endru će sedeti u opatiji sa ostalim članovima kraljevske porodice. Očekuje se da će  stići na Great Vest Door oko 10.35 sati. Vilijam i Kejt će stići deset minuta kasnije - izbegavajući fotografije sa njima.


Princ i princeza od Velsa će kasnije putovati u krunidbenoj povorci od opatije do Bakingemske palate.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading