Kristina Mladenović je nova nada francuskog tenisa: Srpkinja krči svoj put ka vrhu belog sporta, a domovinu nosi u srcu

Olja Jelić Vesti 07.06.2023 11:12 0

U žižu javnosti francuska teniserka je došla kad je nakon osvojenog turnira na tečnom srpskom uzviknula "Idemo, bre"

Kristina Mladenović je nova nada francuskog tenisa: Srpkinja krči svoj put ka vrhu belog sporta, a domovinu nosi u srcu

Profimedia

Francuska teniserka Kristina Mladenović osvojila je titulu u miksu u Melburnu zajedno sa hrvatskim teniserom Ivanom Dodigom u januaru prošle godine. Pobedu na turniru obeležila je njena rečenica izgovorena na tečnom srpskom jeziku, koja se prolomila terenom: 

- Idemo, bre!

 

 

Mnogi, koji ne znaju naš jezik su se upitali šta je to izgovorila, a naša publika bila je više nego oduševljena što nije ni tako čudno s obzirom da Kristina vuče srpske korene i ima jako zanimljivu životnu priču.

Kristina je ljubav prema sportu nasledila od oca Dragana koji je bio poznati rukometaš rođen na Kosovu i Metohiji, dok je njena majka Dženita Helić rođena u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom.

 

 

Odatle i veliki talenat, ali i ogromna ljubav prema sportu i prema Srbiji. Kristina je pre nekoliko godina u jednom intervjuu otkrila da je njena majka izabrala da ode u Francusku, a sve to događalo malo pre rata u bivšoj Jugoslaviji.

 

 

Tokom svoje karijere Kristin otac Dragan igrao je sa mnogim našim poznatim rukometašima, a najponosniji je na saradnju sa Brankom Karabatićem, ocem legendarnog Nikole Karabatića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena i takođe sportistom koji nastupa pod zastavom Francuske.

- Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a posle je imao ponudu iz Nemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Posle, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene - ispričala je Mladenovićeva 2017. godine.

 

 

 

Kristina je jedna od onih uspešnih devojaka u sportu koja nikada nije krila svoje poreklo. Ipak, uprkos njenoj volji nikada do sada nije  igrala pod zastavom Srbije. 

 

Komentari (0)
Loading