Film "Barbi" dobio oznaku PG- 13: Tiče se dece, pa vodite računa ako planirate da ih vodite u bioskop

Jelena Vukelić Vesti 20.07.2023 16:35 0

Udruženje filmadžija Motion Picture Association je ovom filmu dalo ocenu PG-13, što daje odgovor na pitanje o kojem se već neko vreme priča – da li je film "Barbi" prikladan za decu mlađu od 13 godina

barbi

Printscreen/Youtube

Prema proceni MPA filma "Barbi" dobio je etiketu PG-13, odnosno da nije prikladan za decu mlađu od 13 godina i da je neophodan roditeljski nadzor. To zapravo znači da deca ne bi trebalo da gledaju film sama u društvu svojih vršnjaka, već samo u pratnji odraslih.

Film uključuje teme koje su poznatije odraslima nego deci, poput razgovora o smrti i egzistencijalnoj krizi, a neke šale su prilično uvrnute i, prema rečima distributera, deci nerazumljive.

Koristi se i rečnik neprikladan za decu, koji uključuje psovke i sugestivne reference na sadržaj neprikladan za decu mlađu od 13 godina.

"Mislim da je Gervig uključio sadržaje za zrelije generacije znajući da će veliki deo publike biti milenijalci i generacija Z. Ljudi koji su odrasli uz Barbi 80-ih, 90-ih i 2000-ih traže tu nostalgiju, ali i zabavu“, rekao je Deni Brogan, izvršni urednik u Komon sens mediji (Common Sense Media), organizaciji koja unapred pregleda i ocenjuje sadržaj prikladan za decu.

 

Komentari (0)
Loading